23 март, 2018
20:32

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

  ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВАРНА

  7 юли, 19.30 часа, ФКЦ, ЗАЛА 1ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ bulgaran 18.07 - 21.00 часа Летен театър КОНЦЕРТ НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ bulgaran "Вражалец" на 14 и 15 юни от 19.30 часа зала 1 ФКЦ bulgaran 25 и 26.07 - 19.30 часа - ФКЦ, ЗАЛА 1 ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС bulgaran Виртуозите на хармониката - 29 март от 19.30 часа, ФКЦ зала 1 bulgaran

България и Русия да решат бъдещето на паметника на Почивка, поиска експерт

октомври 27th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
164
20150708113727_80858

Решението за бъдещето на паметника на българо-съветската дружба във Варна може да бъде взето след дипломатически разговори между нашата държава и Русия. Дотогава нито една идея за него не може да бъде реализирана, заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик Николай Савов, който е председател на Консултативния съвет за опазване на недвижимото културно наследство на Варна към местната община.

„Състоянието на паметника е вехто и нелицеприятно като отношенията между институции, които трябва да решат бъдещето му. Никой досега не e казал какво мисли Русия. Всеки път, когато там се появят нецензурни надписи, се получават гневни писма от руски граждани и общината отива да почиства. Въпросът се усложнява, защото това е паметник на българо-съветската дружба, а СССР вече не съществува. Имаме дружба с някой, който не съществува”, каза Савов.

Собственици на сгради, които са обявени за паметници на културата, използват вратички в закона, за да не ги ремонтират. Това става, като през три години подновяват издадените им разрешения за извършване на строителни дейности, даде пример Савов. Според него общините трябва да започна да прилагат закона, позволяващ им да извършват ремонти вместо собствениците, а после да ипотекират частните имоти.

Консултативният съвет е спасил няколко емблематични за Варна сгради, които са били предвидени за събаряне. Едната от тях е проектирана от арх. Дабко Дабков къща срещу община Варна, а друга такава се намира на бул. „Сливница” на ъгъла с „Марко Балабанов“, съобщи ДАРИК

Прегледа
164

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - България и Русия да решат бъдещето на паметника на Почивка, поиска експерт

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  Четете ни във Фейсбук

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+