22 февруари, 2019
06:58

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Граждани срещу „КРАМЕР“-тротоарите за безопасно придвижване ли са или просто място за печалба

януари 18th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1604
крамер

В спокойната общо взето откъм безобразия общинска зима нашето зорко журналистичеческо око се натъкна на казус, до болка познат с участниците и интересите си.

От едната страна, както обикновено  – страната на гражданите, техните искания и желания за по-красив град, по-широки детски площадки и проходими тротоари, а от другата – волята на кварталния бизнесмен, смятащ, че в името на печалбата всичко му е позволено.

Възникнала малките улички на Червения площад, в началото като симпатична квартална сладкарница, днес „Крамер“ представлява всичко онова, което не искаме да виждаме в родния си град Варна. Прилепени едно до друго помещения, неясно как и с чие разрешение. Сблъсък на външна среда и търговски площи и то най-вече във вреда на външната среда. Изядени пространства на детски площадки и приспособени за търговия.. Столове и маса разхвърляни по целия тротоар. Без ясна идея плаща ли някой тротоарно право, колко е то и въобще дали има право да е толкова.

От дълги години зрее напрежение по този казус в уличките на Червения площад. Жителите на иначе тихия район смятат да организират гражданско наподчинение и посещение при кмета на района за да се запознаят с наличието или липсата на документи, даващи право на въпросната фирма да се разширява за сметка на общинската собственост съвсем безпрепятствено.

И излиза въпросът- кое е п0-важно , гражданите с техните права за удобна и красива градска среда, с правото им да се движат по тротоар а не на пътното платно, с правото на децата им да имат детски площадки…или интересите на самозабравили се бизнесмени не без подкрепата на самозабравили се/или бездействащи/ общински чиновници.

крамер

Прегледа
1604

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Граждани срещу „КРАМЕР“-тротоарите за безопасно придвижване ли са или просто място за печалба

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+