22 февруари, 2019
06:53

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Кой и защо се опита да спре акция за безплатни кастрации и лечение на бездомни животни

март 12th, 2018 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1911
смет

В събота 10.03.2018г. на територията на сметището в с.Въглен бе проведена акция за залавяне и кастрация на бездомни животни. Акцията бе организирана на доброволни начала и участваха представители на няколко неправителствени организации и граждани. Кастрацията и обезпаразитяването на животните бе извършено от лицензиран дипломиран ветеринар/ изцяло на доброволен принцип и безплатно/, който контролираше и самото залавяне на животните. Акцията бе организирана от  Микаела Левенова/ по професия юрист/ и  Тодоринка Георгиева -студент по медицина и собственик  на аптека. Същите заедно със съпрузите си Костадин и Никола  от години са ангажирани с проблемите на бездомните животни, помагайки с труд и собствени средства. Кастрациите, обезпаразитяването и лечението на животните, както и ветеринарно медицинския контрол на цялата акция бяха извършени от д-р Мариета Станчева.

 

смет9 В акцията се включиха десетина граждани. Прибрани за кастрация, обезпаразитяване и лечение бяха няколко животни, някои от които в много тежко физическо състояние.

 

 

Звучи чудесно нали, да ама не!

Защото типично по български /или може би по варненски/, който не помага се опитва да пречи. Оказа се, че представители на зоозащитно  НПО и хора наричащи себе си зоозащитници, са подали сигнали до различни институции за да спрат акцията. Сигнали има подадени до Второ РПУ Варна, РПУ Аксаково, общинския приют в Каменар и до Община Варна! Сигналите са били за ,,убиване на животни“ , открадването им/ на бездомните кучета/ и продажбата им !!!  Само да отбележим, че подобни кастрации на животните от сметището в с.Въглен се правят поне от година и то изцяло със съдействието на администрацията на сметището.  Поне от година ,хората организирали акцията освен кастрации извършват и лечение на кучетата там. хранят ги а за студените зимни дни се бяха погрижили поне за част от тях да има и къщички.

смет7В резултат , във ветеринарно медицинския кабинет в който животните бяха прибрани за да бъдат кастрирани и лекувани/някои от тях в много тежко състояние/ вместо да се извършва лечение на животните , се извършваха с часове проверки и се даваха се обяснения на два полицейски екипа и на представители на Община Варна в лицето на шефа на звено за контрол и регистрация Иван Радев. Същия Радев, който преди 4 години бе уволнен за фрапиращи нарушения от поста директор на общинския приют на Варна и който в момента извършва проверки по сигнали за нарушения.

Естествено ,,поръчаните от доброжелатели“ проверки доказаха , че не се извършва нищо незаконно, нищо в нарушение на правилници и разпоредби. Напротив, самите полицаи изказаха своята лична и чисто човешка позиция в подкрепа на подобна инициатива. Проверяващите се увериха, че животните не са ,,откраднати“ с цел продажба , а са прибрани временно за кастрация и лечение и всичко се прави за доброто на животните в съответствие с всички изисквания и нормативни разпоредби. Същото установи и проверката на служителите на Община Варна. Установи се още , че нито колата с която са превозвани животните е открадната!!! нито , че самите животни са откраднати/защото един от сигналите в РПУ Аксаково е бил и за това/!

Питаме обаче, до кога ще се пречи на някой, който съвсем безкористно и доброволно извършва обществено полезна дейност , като безплатни кастрации с цел намаляване на популацията на бездомните животни? До кога злобата,  болното его  и завистта ще са основните движещи сили на голяма част от зоозащитните организации?

На кого пречи безплатната кастрация на бездомни животни? И как някой , наричащ себе си ,,зоозащитник“ и представящ се от името на зоозащитна организция вместо да помага, се опита да пречи и да спре подобна акция?

Питаме , с какво право се губи времето на два полицейски екипа от различни РПУ-та ? Време , което ние заплащаме с нашите данъци?

Питаме , кой и с какво право принуди двама служители на общинското звено за контрол и регистрация да работят извънредно в събота -труд , който отново ние като данъкоплатци ще им заплатим?

Питаме, кой разпореди на управителя на общинския приют на Варна, в почивен ден със служебен автомобил на Община Варна да ходи до обект намиращ се в Община Аксаково? И знае ли кмета на Варна как неговите служители харчат служебно гориво да обикалят по други общини а не да си вършат преките задължения, още повече че по същото време в общинския приют течеше и доброволческа акция?

Изводът от всичко това е, че отново и за пореден път проблемите не идват от институциите и техните представители, а се правят изкуствено от различни хора , титулуващи себе си ,,представители на зоозащитна организация“.  Не се чудете после защо проблемите с бездомните животни и нарастването на популацията им не се решават-с такива ,,зоозащитни организации“ това са резултатите. Не е нужно институциите да пречат в спасяването и помощта за животните, след като самите организации успяват да си пречат   съвсем успешно и ефективно!

 

Ето какво написаха и самите участници в акцията:

,,

Вчера(събота-10.03) се събрахме шепа хора за акцията на сметището.Но тази шепа хора беше толкова ентусиазирана и приела всичко от сърце,че успяхме да свършим много добра работа.Благодаря ви,Хора!Вие сте невероятни и без вас това нямаше да се случи!
Всички кучета,които хванахме,са вече кастрирани,маркирани,обезпаразитени!Беше един дълъг ден,изпълнен с положителни и отрицателни емоции.
„Благодарни“ сме на г-жа Даринка Бързева,която подаде сигнал срещу нас в полиции и общини!“Браво“,г-жо Бързева,евала!Страхотен „кучелюбител“ сте!Но трябва да ви е ясно,че вашите болни амбиции не могат да спрат добрите дела!Може би е време, да идете да се доказвате другаде,само че,преди това разчитаме следващите акции за кастрация на сметището да ги организирате вие,за да може този път всичко да бъде съвсем по правилата.Гледайте да е по-скоро,преди нещастните животни да са народили малките си насред боклука и багерите да ги зарият живи,защото това се случвало много често,вчера ни разказаха!
Та така:в тази държава,когато искаш да свършиш нещо наистина благородно,нещо,което има смисъл и си заслужава,нещо,което спасява много животи и правиш това нещо,като влагаш цялото си сърце,време,нерви,правиш го доброволно,винаги ще се намери
някой,като г-жа Даринка Бързева да се опита да ти попречи!Време е тези като нея да проумеят,че все още има Хора на тази земя,които помагат на нуждаещите се,без да търсят нещо насреща!Макар и тези хора да са само шепа!“

 

смет3

 

 

 

смет11 смет12

смет1

смет4 смет5 смет6 смет7 смет8

Прегледа
1911

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Кой и защо се опита да спре акция за безплатни кастрации и лечение на бездомни животни

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+