26 септември, 2018
12:23

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Крайбрежната алея на Варна вече има безплатен паркинг с 680 места

август 18th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1498
741584

Новият паркинг с над 680 места за автомобили между Рибарското селище и плажа на „Рапонги“ по Крайбрежната алея вече е готов, пише Varna24.bg.

Работата е извършена поетапно и в срок.

Изграждането на паркинга започна около 20 април.
Както вече Varna24.bg съобщи откритите паркинги с улично осветление са предвидени за безплатно ползване от гражданите и гостите на град Варна.

Изграждането на съоръжението стана възможно след овладяване на последиците от свличането на земни маси при подхода от спирка „Почивка“.

Паркингът е разположени в частта под изпълненото и преминало мониторинг противоерозионно укрепване на ската.

Съоръжението е част от инвестиционния проект Алея първа, на стойност 73.1 милиона лева и включва възможност за транспортно преминаване, кръгово движение, зона за напречно паркиране, тротоари, алейно осветление, озеленяване както и цялата необходима инфраструктура за водоснабдяване, канализация и електрозахранване на района.

Стана ясно, че затревяването ще бъде извършено през септември месец, за да не изгори новата растителност от високите температури.

Алеята е проектирана с подходяща ширина и настилка, което ще осигури транспортен достъп до крайбрежната зона. Над 680 паркоместа в непосредствена близост до плажовете и зоната за отдих ще създават спокойна среда и комфорт за посетителите, предпочели да се придвижват пеш или с велосипеди.

Достатъчно места за паркиране са предвидени за хора със специфични двигателни проблеми. Проектираните тротоари ще осигурят безопасен достъп на посетителите до паркинга.

Алейното осветление ще бъде икономично и ще предостави комфорт и сигурност в тъмната част на денонощието.

Дъждовните води ще се отвеждат и заустват чрез изградените колектори за повърхностни води, а битовата канализация се зауства в канално помпена станция Акациите. Озеленяването ще бъде изпълнено с подходящи растителни видове и ще допринесе за естетиката на крайбрежната зона, като едновременно ще бъде озеленена и подпорната стена с пълзящи зелени растения.

Изграждането на обекта осигурява удобен и безконфликтен обществен достъп и възможности за паркиране в непосредствена близост до плажовете и центъра за възстановяване и рехабилитация, конгресния и информационен център, зони отдих, спорт и развлечение, които предстоят да бъдат реализирани в рамките на инвестиционния проект Алея първа.

Инвестицията създава условия за удовлетворяване на обществените очаквания за освобождаване на крайбрежната алея от автомобилно движение и за изграждане на пешеходна зона и велоалея.

Стойността на обекта е над 4 милиона лева.

Прегледа
1498

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Крайбрежната алея на Варна вече има безплатен паркинг с 680 места

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+