22 февруари, 2019
06:51

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Кръвната банка за кучета набира средства за нова апаратура

юни 2nd, 2018 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
163
хемо

Всеки собственик на домашен любимец знае, че четирикраките ни приятели също като нас хората боледуват. И се налага да се лекуват, понякога и да се оперират. В някои случаи животът на четирикракия ни любимец, който е и член на семейството, зависи от спешнота кръвопреливане. Всеки, който е попадал в подобна ситуация познава безсилието в този момент, единственото, което може да се направи е да се публикуват постове в социалните мрежи и да се моли отчаяно за помощ, а после остава чакането и надеждата, че някой ще се отзове и доведе кучето си да дари кръв.

 

лилиаОт близо година обаче в България функционира кучешка кръвна банка – Hemolife, създадена и ръководена от д-р Лилия Михайлова.

Д-р Лилия Михайлова завършва множество следдипломни обучения като е специализирала в Англия, Италия и Германия.

В момента е един от водещите специалисти на Обединена Ветеринарна Клиника-Варна.

 

 

Hemolife е благотворителна организация, която предоставя национална кучешка кръвна банка. Техните  продукти и услуги са на разположение на всички ветеринарни специалисти в България.

Hemolife събира  кръв от донори на различни места в България, дарената кръвта се изпраща във Варна, където се преработва в червени кръвни клетки и плазмени продукти. След това се съхранява, готова да бъде доставена за ветеринарните практики в България.

Мисия  на Hemolife  е да осигурява бързо животоспасяващата кръв за кучета и котки в нужда. За да  се прави това по най-добрия начин Hemolif е  зависим от  донори- животните и от помощта на всички, които подкрепят каузата. Спонсорството  помага не само да се осигурява повече животоспасяваща кръв за нуждаещите се котета и кучета, а също така дава  възможност да се направят инвестиции за  развитие и така да се подобри  качеството  и ефективността на работата на кръвната банка.

В момента Hemolife се нуждае от специализирана техника – охлаждаща центрофуга със специален ротор. С нейна помощ дарената кръв ще може да се разделя на еритроцитна маса ( червени кръвни телца), която е необходима при пациенти с анемия. Освен еритроцитна маса при центрофуженето се получава плазма, която ако веднага се замрази е източник на фактори на кръвосъсирването, които са особено необходими при животни с хемофилия или вон Вилебранд синдром, при които кървенето не може да спре без добавянето на тези фактори. Кръвната банка има нужда и от т.нар „Силър“ -машинка, която служи за запечатване на торбичките с кръв.

За кучетата ,,дарители“ можете да прочетете  тук

Вашата помощ, послужила за закупуването на гореописаната техника ще спаси  живота на много животни.

 

Дарителска сметка:

Обединена Българска Банка

Сметка в лева IBAN: BG53UBBS80021063583740

фондация Хемолайф Българска Кръвна Банка за Домашни Животни

Мол: Лилия Рилчева Михайлова

Прегледа
163

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Кръвната банка за кучета набира средства за нова апаратура

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+