19 март, 2019
10:45

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Младежки делегати от над 80 страни пристигат във Варна тази година

февруари 11th, 2016 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
131
varna_2017_j_v1

Социалните иновации и развитието на предприемачеството са във фокуса на Варна Европейска младежка столица през 2017г. Титлата дава възможност на града да се трансформира в хъб (събирателен център) на социалните иновации и свързваща точка за младите хора от Черноморския регион. Това съобщи Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“.

През втората половина на 2016 г. се очаква да бъдат отворени първите покани за набиране на идеи и проектни предложения. Ще бъдат подкрепени проекти, свързани с развитието на умения, таланти и професионални качества на младите хора във Варна. Очаква се да бъдат създадени Черноморски младежки център; Младежка медийна академия, Иноцентър, Мрежа на младежките центрове и читалища. Програмата предвижда през 2017, Варна да стане Европейски център за срещи на международни организации, млади експерти, академични общности, бизнес и водещи финансиращи структури в областта на стартиращите компании.

Варна ще е домакин и на световно признати събития за екстремни спортове, които ще дадат възможност на млади ентусиасти да реализират таланита си на международно ниво.

На 16-ти ноември т.г. Европейският комисар по „Образование, култура, младеж и спорт“ Тибор Наврашич, ще пристигне във Варна, за да даде официален старт на Европейска младежка столица 2017. На събитието се очаква да присъстват кметовете на младежките столици до този момент и над 3 000 международни делегати, заяви Биляна Раева, представител на Община Варна в Брюксел.

Правилата на титлата изискват създаването на сдружение между Община Варна и младежки организации за реализация на програмата. Към момента сдружението е във финален етап на регистрация. То е учредено от 24 организации, които избраха управителен съвет от 9 представители, председателстван от Община Варна. Сдружението е отворено за нови членове.

Титлата „Европейска младежка столица“ е признание, че Варна е сред най-прогресивните градове в Европа. Това дава възможност за повишаване на разпознаваемостта на града и като туристичeска дестинация.

Прегледа
131

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Младежки делегати от над 80 страни пристигат във Варна тази година

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+