16 февруари, 2019
04:15

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Одобриха рамката на рекордния за Варна бюджет от близо 500 млн. лв.

януари 25th, 2019 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
128
844764

ПК „Финанси и бюджет“ одобри рамката на бюджета на община Варна за 2019 г. в размер на 497 625 000 лв. Това е рекордна за Варна сума, с която ще може да се придаде европейска визия и бъдеще на града, бе изтъкнато на днешното заседание. Макрорамката е с близо 104 млн. лева по-висока спрямо първоначалния бюджет за 2018 г., при това без увеличение на местните данъци и такси.

Усилията на общинската администрация тази година ще бъдат фокусирани върху домакинството на Варна като Европейски град на спорта. Други приоритети остават образованието, за което се отделят над 35% от целия бюджет, превръщането на града в дестинация за четири сезона, както и привличането на повече средства по европейски програми.

Планираните приходи в бюджета от местни дейности са в размер на 258 млн. лева, а от делегирани от държавата дейности – близо 148,7 млн. лева. Около 90,9 млн. лева са очакваните постъпления по оперативни програми.

Бюджетът по пера, които ресорните комисии бяха гласували, беше одобрен от ПК „Финанси и бюджет“. По време на заседанието промени настъпиха единствено в макрорамката по функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“. Тя беше завишена с близо 123 хил. лева, които ще се компенсират от други дейности. Общата рамка няма да се променя.

Предстои най-важният финансов документ на общината да бъде одобрен от Общинския съвет. Заседанието, на което ще се гласува Бюджет 2019, е насрочено за 30 януари 2019 г. от 9:00 часа в зала „Пленарна“.

Прегледа
128

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Одобриха рамката на рекордния за Варна бюджет от близо 500 млн. лв.

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+