18 декември, 2018
15:50

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Поредната брутална кражба-Откраднаха водосточните тръби на ,,Юнашкия салон“

май 5th, 2016 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1231
salon4

След като нагли апаши откраднаха медния покрив на Кукления театър, новото брутално посегателство е вече факт.

Красивите водосточни тръби на новоремонтирания за милиони левове Юнашки салон, бяха изтръгнати и откраднати. Най-вероятни ще отидат в някой пункт за цветни метали.

Всички по-ниски водосточни тръби, до които крадците са успели да стигнат са изтръгнати и липсват.

Юнашкият салон е един от символите на морската столица, построен с дарения на варненци по проект на арх. Манол Йорданов. Той е открит през 1911 г. с идеята да гарантира условия за създаване на здраво и жизнено поколение чрез активна физическа култура. Затова още при градежа върху фасадата били гравирани думите :“Здраве, Труд, Постоянство“! Сградата е първата в страната, построена специално за нуждите на местното юнашко дружество.

 

Днес сградата е напълно възстановена – реконструкцията, реставрацията и основният ремонт бяха извършени при пълно съхранение на автентичния вид на обекта и спазване на условията за реновиране на паметници на културата. Договорът между Община Варна и Джесика, по която се осъществи финансирането, бе сключен в края на март тази година. Индикативната стойност на ремонта е около 1,8  млн. лв.

 

Изградени са две нови галерии  и зала към тях, подменена е дървената стълба, свързваща нивата в офисната част, като парапетът й е изработен по детайл, съответстващ на автентичния.   Подовите настилки са изцяло нови, изпълнени с модерни материали. Изцяло нови са електро, водопроводната, канализационната, вентилационната и климатичната инсталации и сградните отклонения.

salon5 salon4 salon3 salon2 salon

 

Прегледа
1231

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Поредната брутална кражба-Откраднаха водосточните тръби на ,,Юнашкия салон“

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+