23 март, 2019
07:41

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Портних: Надявам се скоро Варна да има най-модерния стадион

юни 12th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1165
big_3

„Надявам се Варна скоро да има своя модерен стадион“. Това каза за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних в отговор на въпрос „как върви изграждането на стадион Варна“.

„Виждате, че върви поетапно изграждането, бихме се радвали темпа да е по-ускорен. Знаете, че в правомощията на Общинския съвет е да контролира, той има представител в дружеството, което изгражда стадиона. При последната инспекция общо взето видяхме, че продължава строителството. Надявам се скоро Варна да има своя модерен стадион, който ще отговаря на изискванията за провеждането на големи международни срещи и единственият в страната, който ще е лицензиран за това. Вярвам, че варненската публика скоро ще има своето прекрасно футболно съоръжение“, допълни кмета.

Днес градоначалникът посрещна международни експерти от ACES (Асоциация на европейските столици и градове на спорта) във връзка с кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта.

„Днес приемаме комисията, която ще направи оценка на кандидатурата ни за Европейски град на спорта през 2019 г. Имах честта и удоволствието да запозная членовете на комисията с богатите спортни традиции на града ни с постиженията на нашите спортисти, но най-вече с политиките, които общината има по отношение развитието на масовия спорт, на спортните бази.

Знаем добре, че инвестициите в спорт са инвестиции в здраве. Варна е уникален град в България със своята политика по отношение подкрепата към спортните клубове. Знаете, че имаме 275 спортни клуба, над 30 000 спортисти, като клубовете ползват безвъзмездно спортните бази на общината, което е много сериозна подкрепа за тях.

Знаете за политиката по отношение спорта в училищата, спортните програми, които дават шанса на най-малките да тренират спорта, който предпочитат безплатно.

Миналата година обновихме спортните бази в училищните дворове на 10 училища и виждаме, че това стимулира учениците в приятна среда да спортуват. Същевременно извън учебния процес базите се ползват от живущите наоколо. Надявам се през следващата година да продължим този проект. Разказах на нашите гости за олимпийските и световните ни шампиони и за това че градът ни е домакинствал на десетки европейски и световни първенства, че имаме богати традиции в провеждането на големи спортни мероприятия. Работим добре и с НПО, свързани със спорта.

Сега гостите ни ще имат възможност да посетят част от спортните ни бази, да видят с очите си това, което правим. Презентирах и им по-големите проекти, изграждането на двата стадиона – „Юрий Гагарин“ и „Спартак“.

Ремонтът на „Спартак“ ще започне съвсем скоро, приключваме процедурите и до две седмици ще започнат строителните дейности.

Готови са ни проектите за още три спортни комплекса – във „Владиславово“, под ул. „Студентска“ и във „Виница“, където получихме от държавата терен от 7 декара. Вървят процедури по разчистване на прилежащите общински терени от незаконни сгради и имаме готовност в бюджета на 2019 да заложим средства за тези нови спортни комплекси. „, каза Иван Портних.

Той уточни, че в училищата предстои изграждане на видеонаблюдение, за да бъдат опазени спортните съоръжения.

Прегледа
1165

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Портних: Надявам се скоро Варна да има най-модерния стадион

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+