18 декември, 2018
15:37

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Ще има ли приюта в Каменар най-накрая управител

октомври 17th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1242
кучетата

Ще има ли приюта в Каменар най-накрая управител с отношение към животните?

ОПБК Каменар е общинският приют за безстопанствени животни на Варна. Основните цели и приоритети на приюта са, да се бори за намаляването на популацията на бездомните животни по улиците на Варна с мерките предвидени от българското законодателство и съобразно общинската наредба.

 

каменарПрез годините Каменар нашумя с редица примери за нехуманно и безотговорно отношение към животните. Често е бил спряган и за символ за жестоко отношение към животните и сравняван с концлагер. Особено фрапиращ случай имаше с умрели в клетките животни, открити от доброволци покрити с лед и сняг. А и ефективността на програмата ,,Кастрирай и върни“, която уж изпълнява приюта се вижда ясно по варненските улици.

Приютът в с.Каменар се ръководи от управител.

От 2013г. до сега/4 години/обаче управител на общинския приют е … временно изпълняващата длъжността Нели Георгиева. Същата изпълнява тази длъжност, съвместявайки я с друга общинска длъжност -гл. инспектор ,,Опазване на обществения ред“. Г-жа Георгиева изпълнява и двете длъжности, на които е назначена на по четири часа.  Интересно обаче, на сайта на Община Варна г-жа Георгиева не е посочена на длъжост врид. управител на ОПБК Каменар, а само като гл.инспектор ,, Опазване на обществения ред“.

През годините Община Варна обяви няколко конкурса за управител на приюта. Някак странно обаче, до избор и назначаване на постоянен трудов договор на управител не се стигна. За причините за това можем само да гадаем. Според тезата на редица зоозащитници и хора, приемащи присърце съдбата на бездомните животни, общинската администрация прави всичко възможно да не допуска ,,външен човек“ до тази длъжност. Все пак ОПБК Каменар разполага с общински бюджет над 350 000лв. годишно. И си караме така…с временно изпълняващ длъжността!

Възниква въпроса доколко е отговорно и сериозно това отношение на Община Варна, към проблема с кучетата по варненските улици. И колко ли пък отговорно може да е отношението към това на човек, назначен на 4 часов работен ден и изпълняващ още куп задължения на постоянната си длъжност.

По информация на ОВарна.бг в момента има подадени документи за кандидатстване за длъжността ,,управител “ от човек с висше ветеринарно образование, с голям управленски и административен опит, натрупан именно в областта на работата с бездомни животни, овладяване на популацията и ветеринарно медицинските грижи. Опит , придобит предимно в работа за едни от най-големите и действащи фондации за защита на животните в България. Зад кандидатурата са застанали зоозащитните варненски организации и доброволците, полагащи доброволен труд в приюта Каменар.

Ще допусне ли общинската администрация в лицето на зам.кмета Тодор Иванов, човек обичащ животните, познаващ до болка проблемите и начините за преодоляването им, до вакантната длъжност или ще търси начин да запази сега действащото положение с удобния временно изпълняващ длъжността управител? Все пак има кандидат, покриващ всички изисквания на длъжността, доказал през годините отношение и обич към животните , и не на последно място ползващ се с доверието и подкрепата на зоозащитните организации.

зимаНека не забравяме, че идва и зимата, изключително труден сезон за приюта в Каменар. И с проблемите със студа и снега, със замръзналите кучета и трудния достъп до приюта едва ли човек с четири часов работен ден може да се справи достатъчно ефективно.

 

 

 

Обръщаме внимание, че в момента в приюта Каменар няма назначен и ветеринарен лекар. Предишната лекарка бе удобно преместена във варненския зоопарк.

 

 

Прегледа
1242

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Ще има ли приюта в Каменар най-накрая управител

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+