18 март, 2019
18:42

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Ще възстановят ли Паметника на българо-съветската дружба във Варна?

юли 4th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
178
sights_616_433335234photo_verybig_18119

„Няма конструктивни пречки Паметникът на българо-съветската дружба в района на „Почивка“ във Варна да бъде възстановен и да може да се посещава от хората“.

Това каза арх. Огнян Каменов, който е син на проектанта на съоръжението – арх. Камен Горанов. По думите на специалиста, паметникът на „Почивка“ практически е здрав, тъй като е изграден изцяло от бетон и стомана.

„В момента паркът се посещава от много хора и това е много хубаво, но паметникът, който притежава много интересни пространства и панорамна тераса, е забравен и оставен на произвола на съдбата“, посочи архитект Каменов.

Според него съоръжението се отличава с невероятно интересни и ценни архитектурни пространства, които заслужават да бъдат видяни от повече хора, а Варна дължи едно по-голямо внимание на този обект. Той призна, че различни млади негови колеги са имали проекти за бъдещето на съоръжението през годините, но всички те са останали в сферата на архитектурните представи, без реализация. Според сина на Камен Горанов, паметникът е даденост, с която малко градове в България и дори в света разполагат.

Агенция ФОКУС

Прегледа
178

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Ще възстановят ли Паметника на българо-съветската дружба във Варна?

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+