14 декември, 2018
03:43

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Студенти представят „Триизмерна Варна през времето“

март 24th, 2014 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
150
3D Варна

За първи път в България, в град Варна ще бъде представено единственото по рода си събитие – „Варна през обектива на модерните технологии”. Събитието ще се проведе под мотото: „Триизмерна Варна през времето”. Проектът е замислен през октомври 2013 г. и ще се осъществи през август тази година. „Той се основава на идеята да представим красотата на стара Варна по един нетрадиционен начин.”, разказват студентите. Старите снимки на град Варна ще са обработени чрез специален софтуер, за да придобият триизмерен вид и ще бъдат подредени по хронологичен вид, образувайки нещо като улица на времето, ще бъдат придружени и със звукови ефекти.

Създателите на културния проект са кандидат-висшисти от Икономически университет – Варна. Те определят себе си като студенти с креативно мислене и множество иновационни идеи, които искат да реализират. Според тях Варна е град, в който идват много хора от цяла България, както и от чужбина. Много от тях не знаят, а и вероятно не са се интересували от историята на града ни.
„Нашата идея е да покажем на всички тези хора по по-различен начин историята на Варна, така че да обхване всички възрастови групи.”, споделят студентите.

Те добавят още, че друга основна цел е чрез организираното събитието град Варна да увеличи шансовете си за спечелване на титлата „Европейска столица на културата – 2019”.

Организаторите на проекта „Триизмерна Варна във времето” призовават всеки, който има снимки на стара или нова Варна и има желанието да ги предостави, да се свърже с тях на e-mail: 3dvarna@gmail.com.

Прегледа
150

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Студенти представят „Триизмерна Варна през времето“

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+