26 март, 2019
13:13

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Вече има кръвна банка за домашни животни в България

декември 11th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1329
frodo

Всички сме попадали на отчаяни призиви в социалната мрежа, търсещи донор за кръвопреливане на пострадал домашен любимец. Винаги, когато има нужда от кръвопреливане означава , че това е животоспасяващо.

Над 1000 кучета са се нуждаели от трансфузия/кръвопреливане/ само през миналата година. И всеки собственик на домашен любимец сблъсквал се с нуждата да се влее кръв в болното му животно, знае какъв проблем е намирането на подходящ донор за това. Това обаче е на път да се промени.

Hemolife е благотворителна организация, която предоставя национална кучешка кръвна банка. Техните  продукти и услуги са на разположение на всички ветеринарни специалисти в България.
Те  събират кръв от донори на организирани събирателни събирания на места в България. Кръвта, дарена на тези сесии, се отнася до обработващата им единица във Варна, където се преработва в червени кръвни клетки и плазмени продукти. След това се съхранява, готов да бъде доставен за ветеринарните практики в България.

Всяка единица кръв може да помогне да се спасят до четири живота!

Самата процедура по вземане на кръв от донорите е бърза и безболезнена. Отнема общо около 15 минути включително изследването на кръвта и вписването в базата данни./знаем го от собствен опит/. Кучето донор не чувства болка и няма дискомфорт след това. А и получава награда -вкусен пастет. Възстановява се в нормалното си състояние буквално за часове. Възстановяването на кръвта му след това отнема 2-3 месеца. Едно куче може да бъде донор до 2 път на година.

Във Варна за донорството и попълването на кръвната банка отговаря д-р Лилия Михайлова от Обединена Ветеринарна Клиника -ОВК.

Зимата си е зима, Коледа идва и освен огъня в камината е нужно да грее и онзи огън…в сърцата ни. Този , който ни прави по-добри, по-съпричастни и по-живи и истински.

За повече информация за инициативата, както и за да видите включилите се вече с кръводаряване и спасили живот кучета герои:

Hemolife

и на фейсбук страницата : Хемолайф българска кръвна банка за домашни животни

frodo

 

Прегледа
1329

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Вече има кръвна банка за домашни животни в България

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+