18 декември, 2018
15:40

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

За зимния хейт …и грозния PR на гърба на животните

януари 8th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1616
k4

Зима е. И зимата не ни изненада тази година във Варна, но дойде с ужасяващ студ, сняг, снегонавявания и ужасяващ вятър. Десетки села във Варненско и в Добричко все още са в бедствено положение. Едно от тези села бе и Каменар. Два дни снегорини се мъчат да отворят пътя до селото. И да , в селото се намира и Общинския приют за безстопанствени животни. И да , до приюта пътя е блокиран от снежни преспи.

Това даде повод на една организация/ с доста съмнителна слава/ да пусне снимки от снежните преспи около Каменар и да започне да хвърля обвинения към всички. И да си трупа рейтинг и посещения на страницата си. На същата страница, на която вървят и призивите и за финансова помощ. И за която популярността е в пряка свързаност с финансовите приходи от дарения. И веднага след този пост се появиха други с мотото : Дари за да помогнеш!

,,Да опитаме отново да пишем до всички възможни инстанции и да се надяваме на ЧУДО, което ще спаси животните от ледена смърт…
Ако някой има възможност да приюти, осинови, спаси дори едно животно – НЕКА ГО НАПРАВИ, ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ СА ЖИВИ…“ пише Светла Димитрова от Анимъл Хоуп Варна.

Г-жо Димитрова, сняг не се рине с писане. Над 90 села в България са без ток и вода, откъснати от света. Но там не пишат писма. А са се хванали за лопатите.

Точно така както се хванаха за лопатите и група варненски доброволци. Заедно с персонала на приюта в Каменар, с управителката Нели Георгиева начело и с подкрепа на общинското звено отговарящо за приюта.След няколко неуспешни опита , те успяха да стигнат до приюта.И които в крайна сметка стигнаха до животните. ВСИЧКИ ЖИВОТНИ СА ЖИВИ  и нахранени. Да , храната им е раздадена върху снега. Тези десетина човека, газили сняг и проправяли партини с часове, не са успели да изринат снега от клетките. Успяли са само да проправят пътеки до всяка колибки, до всеки живот там. Успяли са да приберат малките кучета, да нахранят останалите.  Толкова. Те , тези хора -мога да ви ги изброя поименно , но няма нужда нали, та тези хора не си стояха на топло в дома, а дни наред са в снега и преспите …зари тях-животните. Те показаха , че не са хора правещи си селфита  се с кучетата в топло и слънчево време през уикенда.  А хора на които им пука и които при нужда  не пишат писма, а хващат лопатите, обуват ботушите и с риск за здравето си просто правят нещо. Там със тях са и управителката на приюта и служителите му..преминали преспите , газили часове сняг…за да стигнат до животните.

И да, приютите не са добро решение за проблема с бездомните животни, но това е в момента положението, такива са законите в България. И писма може да се пишат за да се промени това….но с писмо няма да спасиш и нахраниш животно днес…сега…в този момент.

И те, доброволците ,  не заслужават оплюване и хейт , още повече от личности с меко казано спорна репутация. Заслужават респект. И уважение. Хейта не храни бедстващи животни, писмото утре, няма да спаси живота днес. Така мисля аз, за вас не знам.

Качваме и няколко снимки…без зов ,,Дарете“ към тях. А всеки който се чувства съпричастен, намира начин да помогне на животните в беда. Дори с лопата в снега при минус 12 градуса.

k1 k2 k3 k4k5 k6

Прегледа
1616

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - За зимния хейт …и грозния PR на гърба на животните

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+