21 март, 2018
20:10

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

  ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВАРНА

  7 юли, 19.30 часа, ФКЦ, ЗАЛА 1ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ bulgaran 18.07 - 21.00 часа Летен театър КОНЦЕРТ НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ bulgaran "Вражалец" на 14 и 15 юни от 19.30 часа зала 1 ФКЦ bulgaran 25 и 26.07 - 19.30 часа - ФКЦ, ЗАЛА 1 ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС bulgaran Виртуозите на хармониката - 29 март от 19.30 часа, ФКЦ зала 1 bulgaran

Анкета: Каква да бъде съдбата на делвата, стената и другите артефакти открити на бул,,Княз Борис I“ ?

април 11th, 2015 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
1 0
Прегледа
1456
delva

Откритите артефакти при ремонта на пешеходния бул ,,Княз Борис I“ . Каква да е тяхната съдба и как те най-добре ще допринесат за утвърждаването на Варна като туристическа дестинация.

До момента са открити две делви , части от крепостната стена, както и погребение до стената. Археолозите предполагат , че в близост до находките има се е намирала и охранителна кула към стената.

Ремонта в този участък бе спрян, но се получи разпореждане от Министерството на културата, артефактите /вкл. делвите и части от крепостната стена/ да бъдат прибрани и изложени в музея, а това което остане, да бъде оставено под новата настилка.

Сред варненци обаче се коментира варианта, тези исторически находки да бъдат интегрирани в новата визия на пешеходните зони и да бъдат като открит музей на открито, който да привлича туристите.

delva1Задаваме въпроса какво е вашето виждане за това-музей на открито, интегриран в новата визия на пешеходната зона, или прибирането на находките в зала на музея.

 

Каква да бъде съдбата на делвата, стената и другите артефакти открити на бул,,Княз Борис I" ?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...
Прегледа
1456

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Анкета: Каква да бъде съдбата на делвата, стената и другите артефакти открити на бул,,Княз Борис I“ ?

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  Четете ни във Фейсбук

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+