20 юни, 2019
22:54

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Община Варна харчи 100 000 лв. на година за чиновник в Брюксел

септември 11th, 2014 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
193
Общината

Публикация на trud.bg от 09.06.2014 

Община Варна дава над 100 000 лв. годишно, за да издържа един чиновник в Брюксел. Не са ясни ползите за общината от такова присъствие, но въпреки това тя плаща заплата на представителя на Варна в евростолицата, консумативи и пътни, както и наем на офис.

От април 2013 г. до края на м.г. представител на Варна е била бившата евродепутатка от НДСВ Биляна Раева (2007-2009 г.). За последните 12 месеца от общинската хазна за наем на офиса са платени 45 000 лв., а за транспортни разходи на представителя 6447 лв. Възнаграждението на Раева е около 4000 лв. месечно. Тя бе назначена на 5 април 2013 г. от и.д. кмета на града Христо Бозов, с мандат до края на 2013 г. Тогава Бозов призна, че Варна е единственият български град, който поддържа офис с постоянен представител в Брюксел. От Бургас се опитали също да издържат представителство, но се отказали заради големите разходи.

От отговора на общината по Закона за достъп на обществена информация става ясно, че в задълженията на представителя влиза поддържане на контакти с международни партньори, присъствие на международни форуми и популяризиране на успешни проекти на Варна.

Местната администрация не отговори по какъв начин и на кои дати представителят е изпращал писмени доклади за свършеното от него. От дирекция “Европейски и национални оперативни програми” обявяват само, че за цитирания период “представителят е изпратил приблизително 60 съобщения, предложения, доклади и др. на електронните адреси на дирекцията”.

Любопитно е, че никъде, дори и на сайта на общината адресът и контактите на офиса в Брюксел не съществуват. А една от целите му е този човек да стане връзката на варненския със световния бизнес. От европейската дирекция определиха това като грешка и обявиха, че контактите вече ще са видни. Варненският офис в Брюксел съществува от 6 г., като “посланици” на морската ни столица са били различни хора. За това време обаче представителството не успя да придобие поне статут на “регионален офис”, което дава предимства в процеса на лобиране. От общината обаче явно нямат намерение да свиват този разход, защото на 14 май е сключен нов договор с Биляна Раева, този път до края на 2015 г.

Прегледа
193

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Община Варна харчи 100 000 лв. на година за чиновник в Брюксел

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+