23 март, 2019
07:38

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

50 % от публиката – безразлична и с негативна оценка към събитията, финансирани по фонд „Култура“ във Варна

февруари 23rd, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
1 0
Прегледа
136
p1140509_1024_x_ratio__aa790_13091283

Половината от публиката, посетила различните събития, финансирани със средства от общинския фонд „Култура“ във Варна, е показала безразличие или негативна оценка, пише moreto.net

Останалите 50 на сто от анкетираните, са заявили, че са харесали проектите, представени през 2017-та. Това сочи докладът от мониторинга на реализираните мероприятия в годината на домакинство на Европейска младежка столица, стана ясно на заседанието на ресорната комисия по култура в местния парламент.

Общата реакция на публиката малко ме притесни – „негативна“, „изключително негативна“ и „безразлична“ са посочили 50 % от хората“, коментира Стен Лазаров от „Живот за Варна“. Според съветника този резултат може и да се дължи на факта, че въпросните събития не са попаднали на собствената си публика, но все пак цифрата е доста висока.

„Най-ценното в доклада е искреността. Това доказва, че нямаме напудрена информация“, отвърна председателят на комисията от ГЕРБ Даниела Димова.

По време на заседанието днес шефът на Дирекцията по култура в кметската администрация Антония Йовчева обобщи, че едни от най-интересните и успешни проекти в рамките на миналата година били „Джазът на младите“ в Юнашкия салон и проектът „Усети града“, който може да се превърне в реален пешеходен маршрут. В мониторинговия доклад като интересен проект е посочена и библиотеката „Рапана“, а също и платформта за документално кино „Кине Док“.

Медийният анализ има и своите забележки. Например към тринадесетото издание на Фестивала на анимационния филм, самият Анри Кулев е отбелязъл, че събитието не събира достатъчно публика в залите и очевидно концепцията му подлежи на обмисляне. Безспорно несполучило събитие сред младежките проекти през 2017-та се оказала творческата работилница „Опит за гнездене“.

В медийния анализ за реализацията на проектите по фонд „Култура“ се отбелязва, че организаторите разчитат за разгласа най-вече на фейсбук и най-малко на флаери, печатни издания, радио и телевизия. На практика обаче, повече от половината от 133-мата анкетирани представители на публиката на различни мероприятия, отчитат, че са научили от близки, приятели и познати. Едва 30 процента от хората са научили за събитията от фейсбук, а други 24 % – от интернет сайтове.

Експертите, подготвили доклада препоръчват обаче, през тази година, за спечелилите финансиране проекти да има информация на два езика. Съветникът Стен Лазаров пък добави, че не е желателно заглавията да са само на английски език.

Прегледа
136

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - 50 % от публиката – безразлична и с негативна оценка към събитията, финансирани по фонд „Култура“ във Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+