18 юни, 2019
10:39

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Международният опит дава блестящ старт на кариера в България

март 24th, 2015 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1124
global

По данни от проучване на UNESCO, България е сред първите 5 държави в Европейския съюз по “износ” на студенти. Все по-често чуваме как младите хора виждат Терминал 2 на летище София като решение на проблемите, основният от които е безработицата и липсата на потенциал за развитие. По данни на БСК всеки четвърти безработен младеж у нас е с висше образование. 30% от безработните млади хора у нас никога не са работили. Почти толкова е броят на тези, които нито учат, нито работят.

И така, статистиките продължават до безкрай – защото най-лесно е да се оплакваме и да избягаме и броят на емигрантите прогресивно да расте. Колко от студентите, обаче, се замислят и търсят друго решение? Такова решение е международният опит. И по-точно?

Работата в чужбина, наред с доброволческия опит, учи студентите на три основни неща – самодисциплина, увереност и приемственост. Всяко от тези три качества впечатлява работодателите. Малко са младите българи, които могат да се “похвалят”, че са били доброволци в чужбина, че са работили за кауза и че са се върнали в родината си, за да приложат и предадат наученото. И вместо да водим статистики за броя на емигриралите млади българи, нека отбележим че младежите с международен опит имат сигурна кариера тук в България.

Съществуват десетки възможности пред българските студенти и програмите Global Citizen и Global Talent на AIESEC България са едни от тях. На 26 март от 19:15ч. в зала 122 на Икономически университет-Варна, ще се състои събитието “Възможности за международен обмен през лятото с Global Citizen и Global Talent. Заповядайте, за да се уверите, че има по-добър вариант от Терминал 2.

Повече информация за събитието ще откриете тук: https://www.facebook.com/events/952386688125402/ Тук можете да разгледате двете програми: www.globalcitizen.bg www.globaltalent.bg

Прегледа
1124

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Международният опит дава блестящ старт на кариера в България

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+