19 октомври, 2018
23:32

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Морето е виновно за проникването на турски радиа

август 26th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
167
xbapGq9w0OMEU8PRrL4e-5280

От години по пътя Бургас-Созопол, Варна – Балчик – Каварна, местни и туристи могат да чуят единствено турска реч по радиото в колата си.

Повечето станции, които се хващат, са на турски език и този факт е необясним за много хора, пише Флагман.бг

Главната причина са климатичните условия и ефекта от морето. В най-топлите месеци на годината т. нар. „тропосферен вълновод” предизвиква най-силно разпространение на радиовълните, затова се чуват такива трансгранични замърсявания.

Това обясни председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и вицепрезидент на Европейската телекомуникационна агенция Веселин Божков, който днес оповести резултатите от съвместните измервания с турските регулатори за оценка на електромагнитната обстановка и трансграничните прониквания по българското Черноморие, включително и в района на Бургас.

По думите му, когато времето е хладно този ефект заглъхва.

При последната проверка е установено, че в Бургас се чуват 10 турски станции с над 75 dB, в Созопол -13 и в Несебър 5. В сравнение с началото на август в Созопол са били засечени 80 турски радиостанции.

Относно проблемите, свързани с българските оператори, Божков обясни, че пропуските при покритието и качеството на сигнала са по-скоро по тяхна вина.

„Когато местата са планински и с по-малко население, самите оператори нямат интерес да развиват мрежата. В някои села дори няма да усетят подобренията, които са направили операторите, тъй като хората там ползват неподходящи модели мобилни устройства. Операторите или нямат средства, или нямат интерес да развиват покритието в тези места, а и няма кой да ги задължи”, обясни още Божков.

Прегледа
167

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Морето е виновно за проникването на турски радиа

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+