20 април, 2019
21:50

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Брутален клип на бой с кучета. Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство

януари 28th, 2014 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
4 6
Прегледа
16 012
boi sarbia

Скандално  Районна прокуратура гр. Пазарджик отказа да образува досъдебно производство и прекрати преписка по сигнал подаден за насилие над животни.

Сигналът, включващ клип на  организиран бой с кучета, голям  снимков материал на участници и организатори, фейсбук профили,  имена, адреси и много друга информация е подаден по имейла на Районна прокуратура гр. Пазарджик, от хора, на които по разбираеми причини ще запазим анонимността.

Материали с доказателства, включително СД със записан на него клип са предадени с  протокол за доброволно предаване на 07,01,14г. на инсп. Генадий Маринов Андонов. На клипа се вижда брутален бой с кучета в ринг и хора, които ги насъскват.

postanovlenie 2

На 21.01.2014г Районна Прокуратура Пазарджик, в лицето на  прокурор Силвия Лупова, издава постановление, с което въпреки предоставените доказателства и разпити на установените участници в клипа Марко Димитров Вълев и  Ангел Георгиев Славов (и двамата от Пазарджик), отказва да назначи досъдебно производство. Интересно и странно обаче, в постановлението липсва и една дума за предаденият на инсп. Генадий Маринов Андонов видео клип. Просто той не е взет под внимание или прокурор Лупова не го е виждала. Но е факт, че в постановлението  видео клипът не присъства.

Кръстьо Стоянов Стоичков от с. Синитево (пазарджишко) също  присъствал на тези  боеве.

http://youtu.be/SB0h1XnN6WY

Бруталните кадри са заснети в Сърбия, участват много сърби и няколко българи. Българите са установени и разпитани. Версията им е, че кучетата случайно са се сбили ,,при опит за разплод“ и те са ги разтървавали. Сами вижте в клипа как ги ,,разтървават“

Това не е изолиран случай. Има и други подобни сигнали. Оказва се че видео което не е снимано със СРС , за българската прокуратура не е доказателство.

На  6.01.2014г. ОВАРНА  публикува друг подобен клип, на убийство на куче във варненското село Каменар.

видео виж тук – Циганин насъска питбула си по улично куче и го уби!

Тогава след публикации в медиите, за три дни варненската районна прокуратура получи над 1200 жалби и бе принудена да постанови започване на досъдебно производство. Ще следим развитието на случая.

А сега питаме :

До кога обществото, полицията и прокуратурата ще толерира подобни крайни прояви на жестокост към животните?

Припомняме на отговорните органи, че според действащия в Република България Наказателен кодекс, който прояви жестокост към гръбначно животно и му причини противозаконно смърт или тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лв., (чл. 325б от НК).

Подобни прояви нарушават и Закона за защита на животните, с който изрично се забраняват проявите на жестокост към животните, в това число умишленото причиняването на смърт и организиранито на боеве с животни (Глава Първа, чл. 1, ал. 2, чл. 10, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и т.3 от ЗЗЖ).

Сега, това което можем да направим ние , е да дадем гласност на този случай, и да призовем отново за гражданска реакция. Преди двадесет дена за три дни имаше 1200 жалби в Прокуратурата на Варна, и тя бе принудена да се задейства.

Адрес :

Районна прокуратура – Пазарджик

гр. Пазарджик, ул. „Хан Крум“ № 3, ет. 2

телефон: 034 / 408 232 (233); факс: 034 / 408 214

e-mailrp_pazardjik@prb.bg

op_pazardjik@prb.bg

Районен прокурор - Георги Кацаров

Замесници на административния ръководител:

Заместник районен прокурор – Тихомир Гергов

Прегледа
16 012

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Брутален клип на бой с кучета. Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+