18 декември, 2018
15:38

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Финансират ли немци убийства на кучета в българските приюти

декември 19th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
2 2
Прегледа
11 889
катрин

Финансират ли германски дарители убийства на кучета в български приюти?

Над 300 кучета са намерили смъртта си в Общинския приют на гр. Шумен само за последните 2 години. Само че този приют на документи е общински, финансира се и от Община Шумен …но се управлява от немският гражданин Катрин Флюкигер чрез сдружение Дана!

Оказа се , че да! Парите отпускани от германските дарители и управлявани от  Катрин Флюкигер /председател на немското сдружение Причина за Надежда/ в крайна сметка се използват за нарушение на законите на Република България. Защото точно такова нарушение на закона е безпричинното убийства на куче.

Историята.

Катрин Флюкигер /председател на немското сдружение Причина за Надежда/ щедро налива средства в българската фондация Дана, ръководена от Лозинка Бакалска.

Бакалска , сключва интересен договор с Община Шумен и започва да стопанисва шуменския приют за бездомни животни. Финансирането се поема от Община Шумен и немското сдружение Причина за Надежда в съотношение поне по договор 40:60 или 72 000лв годишно Община Шумен и 108 000 немското сдружение.

Всичко звучи добре…на пръв поглед. В действителност обаче, нещата не са толкова розови. Само за 2016г. в стопанисвания съвместно с община Шумен приют под контрола на Катрин Флюкигер са умрели 168 кучета! От тях 15 са евтаназирани като…агресивни.

От 380 кучета за 2016г. умрелите там са…168бр! Смъртност почти едно към две. Или всяко второ куче там умира!

Подробност е , че подобна агресивност не е доказана от етолог/специалист/, както е по нормативна уредба а се основава на ,,диагноза“ поставена от управителката Дария Георгиева и …гледача Бейсин Ахмедов!

Убитите ,,законно“ в приюта кучета разбира се не са подходящи за осиновяване в Германия. Искат специално отношение и отговорности. За разлика от няколкостотин други, които са заминали в клетките при Катрин Флюкигер. Не маловажен факт е , че според нормативната уредба на Германия, при осиновяване на куче се дължи т.н осиновителска такса в размер 250-300 евро/в различните области/ Тоест, осиновителя плаща на организацията , която му доставя кучето тази такса. По официални данни от този приют през 2016 г. като стока са заминали над 110 кучета на обща стойност от около 30 000 евро.

Което не става за ,,износ“ -евтаназия. Дори не се прави опит да се търси осиновител в България.

Как се определя ,,агресивността “ на кучето ли? Просто е! ,,Зоозащитничката “  финансираща приюта с пари от дарители  Катрин Флюкигер пише:

1111Толкова-кучето ,,щеще да хапе“ ..не ухапа някого а щеще да хапе.

Особено скандален е случай от преди седмици. В приюта стопанисван от Сдружение Дана с представляваш Лозинка Бакалска и финансиран с пари на немски дарители минаващи през Катрин Флюкигер се намират две кучета-дого аржентино и питбул. И двете кучета не са агресивни. Служителки в приюта алармират , че двете кучета са ..определени за еватанзия“ със съгласието на Лозинка Бакалска и Катрин Флюкигер. Същата Катрин поставя дори срок за отърваване от кучетата-1 декември. Така де, тя няма да храни кучета, които нямат шанс да бъдат ,,продадени“ в Германия. Там дого аржентино или питбул е почти невъзможно да се осинови. Питбулите там са забранени и доготата са на специален режим.

питчеЕдното куче е изведено успешно от приюта и живота му е спасен. За другото е намерен дом. Уреден е транспорт. И вечерта преди да замине….кучето е зверски пребито и умъртвено. В приюта. В общинския приют. Аутопсията му показва смърт от побой и забележете наличие на показатели, говорещи и за отравяне.

Вдига се шум, започват обвинения и оправдания.

Лозинка Бакалска споделя, че някой бил влязъл вечерта в заключения приют, след това в заключената клетка на кучето и го убива, само за да я …злепостави.

Други твърдят, че кучето е убито от изпуснал нервите си гледач.

Едва ли някога ще разберем истината. Факт е обаче, че така или иначе кучето е било ,,приготвено“ за смърт с благоволението и дори по настояване на ,,спонсорката“ Катрин, разполагаща с парите на германските си дарители/даряващи между другото за да спасяват живот а не за да го отнемат/.

Фактите обаче са такива-над 300 смъртни случаи в приюта за две години. Интересен факт е , че протоколите за еватаназиите извършвани в приюта изведнъж се оказаха …изчезнали. Били откраднати от архива. Същите еватаназии са извършвани след ,,компетентната“ експертиза на Лозинка Бакалска и Дария Георгиева, поставящи диагноза ,,злонравност“ на приготвеното за умъртваване куче.

И ако се върнем на въпроса ни в началото, дали немските дарители с техните дарения за спасяване на живот убиват животни, то отговора е ясен. И той е категорично да! С техните пари се финансира приют в който 1/3 от обитателите му умират. За 2016-2017 г общо регистрирани кучета 986 кучета , от тях 315 …умрели. Само Аушвиц и Треблинка показват по-добра ефективност! Това са фактите драги дарители. А смътните присъди там се издават на принципа ,,кучето има зъби и може да ухапе някого“!

Питаме , до кога Катрин Флюкигер  с пари на дарили за спасяване на животи, ще финансира тази фабрика за смърт в Шумен? И до кога г-жа Лозинка Бакалска ще продължава да поставя диагнози ,,злонравност“ без да е етолог и без да има нужното образование и компетентност? До кога Община Шумен ще си затваря очите пред закононарушения , извършвани в стопанисван и от общината обект.

Бел.ред: По искане на читатели, публикуваме и един от протоколите за евтаназия на куче , характеризирано със ,,злонравност“!

22 33

 

 

 

 

 

 

 

444
Прегледа
11 889

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Финансират ли немци убийства на кучета в българските приюти

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+