20 юни, 2018
10:49

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Прикриван ли е бил разбития от полицията нелегален развъдник от ОДБХ Варна

май 26th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
1 0
Прегледа
11 065
клетка

Има ли ,,кучешка мафия“ и замесени ли са в незаконната търговия с животни и действащи държавни служители! Прикривали ли са д-р Иванов и д-р Денев от ОДБХ Варна дейността на задържания Веселин Лефтеров?

Вчера полиция и прокуратура с шумна акция разбиха нелегален развъдник за кучета във варненското село Звездица. Това се случва след лична намеса на евродепутата Емил Радев, получил сигнал за незаконната дейност от фондацията Лъки Хънт.

Собственика на нелегалния развъдник Веселин Лефтеров е задържан.

Но…както винаги във всичко и зад всичко стои едно ,,но“!

Оказа се, че за незаконната дейност на задържания ….има десетки сигнали през годините, подавани до ОДБХ Варна и до служителите му д-р Денев и д-р Иванов. И по тези сигнали не е предприето нищо. Пиша това, защото аз лично съм подавал сигнал до д-р Денев, включително с приложени разпечатки от сайтове за търговия с кучета. Сигналът ми бе оставен без движение/както и всички други такива/ с оправданието , че …..,,знаем за това , но нищо не може да се направи“! Е , оказа се , че може. Ако имаш желание да изпълняваш задълженията за които ти се плаща заплата. И ако няма пречки/под формата на финансови потоци от закононарушител към разследваш служител/.

Интересното е , че дори и вчера, при провеждане на самата акция в ,,развъдника“, който може да се сравни само с концлагер, д-р Иванов -служител на ОДБХ Варна, първоначално отказва да издаде акт за нехуманно отношение към животни/както разпорежда законодателството/ а настоява да напише предписание! Защо така бе д-р Иванов? Не познавате разпоредбите на ЗЗЖ за отглеждане на животни ли…или е имало друга причина за опита ви да спрете разследването?

Тук се намесва и Община Варна. Управителката на общинския приют ,,разпорежда“ всички кучета да се ,,занесат“ в общинския кучкарник. Същия кучкарник, който ОДБХ Варна редовно ,,проверява“ и не констатира нарушения. В крайна сметки всички животни са приютени в Лъки Хънт, но защо е този опит животните да отидат във общинския приют? Дали защото от там лесно могат да изчезнат някои от животните, за които има съмнения , че са придобити по незаконен начин, или казано с прости думи -откраднати.

Много въпроси възникват покрай този случай. Въпроси с бездействието с години на ОДБХ Варна. Нещо с което прокуратурата в хода на това разследване би следвало да се занимае. Бездействие демонстрирано с години от д-р Иванов и д-р Денев. Биха били интересни връзките между двамата доктори, бившия шеф на кучкарника Иван Радев, удобно приютен на общинска служба след като бе уволнен веднъж…и незаконната търговия с кучета и износа им.

И до кога институциите ще вършат своите задължения единствено след намесата на ,,силен фактор“ какъвто е евродепутата Емил Радев?

Прегледа
11 065

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Прикриван ли е бил разбития от полицията нелегален развъдник от ОДБХ Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+