18 юни, 2019
10:38

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Пропадна част от пътното платно и тротоарът до спирка „Журналист“ край Варна.

август 4th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1103
propadnal pat

,,Няколко пъти сме сигнализирали на Община Варна за проблема. След всеки дъжд се свличаха земни маси от там. Никой не взе мерки. Ето сега резултата! За нас ще остане провален сезон, заради нехайството на служители“-оплакаха се хора свързани с туристическите услуги в района

Отново пропадна част от пътното платно и тротоарът до спирка „Журналист“ край Варна, след проливните дъждове в края на предната седмица. В резултат огромни задръствания се образуват на мястото на инцидента, който е обезопасен с казан за боклук. Туристите са принудени да се движат по здравата част от пътното платно, заедно с превозните средства. Изринатата земна маса създава допълнителни проблеми на туристи и гости в района, тъй като се струпва на плажната алея и активната пясъчна ивица, сигнализира концесионер на плаж „Кабакум“. Всеки следващ сезон се отбелязва намаляване броя на туристи предпочитащи точно този плаж заради сериозните проблеми, които са с натрупване, а държавните и общински служби не намират разрешение. Според думите на стопанисващата фирма всяка година се отделят сериозни средства от собствения бюджет за разчистване на алеята към плажа и пясъчната ивица след всеки дъжд.

propadane2

„Точно до проблемната зона има подлез и до него преминава дере. Вероятно тръбата, която минава под пътя се е спукала или се е затлачила и водата, която вече не минава през тръбата, а встрани от нея, е отнесла част от материала от насипа на пътя. В резултат по ръба на дерето в тази зона се е получило пропадането на бордюра и част от асфалта. Направена е схема за ремонт. Трябва да се възстанови тръбата, която провежда водата под пътя и от другата страна да се направи заскаляване. При този метод се нареждат едри скални късове в специална схема. Това позволява на водата да преминава спокойно през камъните и да се дренира. След това ще бъдат възстановени бордюрът и асфалтът“, коментира инж. Олег Колев главен експерт „Свлачища и укрепване на територии“ към Община Варна. Пак по негови думи взстановителните работи вероятно ще започнат в началото на следващата седмица и ще отнемат по-малко от седмица. Изчаква се да се осигурят материалите, като все още не е ясен точният размер на средствата, които са необходими, но не се очаква сумата да бъде голяма.

 

Източник: БНТ, Морето.нет

Прегледа
1103

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Пропадна част от пътното платно и тротоарът до спирка „Журналист“ край Варна.

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+