25 септември, 2018
08:48

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Русенски съд осъди на смърт кучета въпреки оневиняваща експертиза /видео/

декември 13th, 2014 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 1
Прегледа
12 772
pit6

Русенският районен съд осъди на смърт/евтаназия/ двете кучета от с. Червена вода. Собствениците на кучетата Анелия К и Пресиан К, получиха условни присъди и глоби в размер на 300 и 500 лв . Пресиян К. е активист и член на ВМРО, партия която е представена и в европарламента чрез Ангел Джамбазки. За ,,Воеводата“ Пресиян, безотговорността довела до смъртта на възрастна жена струва 500 лв /петстотин лева/ и изкупителната смърт на двете кучета.

До присъдата се е стигнало след признаване на вината от Пресиан и Анелия, и гледане на делото по бързата процедура.

Това обаче е меко казано странно. Защото към делото са приложени редица материали, събрани от прокуратурата, които не са били взети под внимание и дори не са разглеждани.

Едно от тях е експертиза /поръчана , платена от прокуратурата и приложена към делото/ от специалист етолог , който е работил с кучетата след прибирането им в приюта в Русе.

krasiДоц. д-р Красимира Узунова е етологът извършил експертизата и дава категорично и ясно заключение, че двете кучета не са агресивни.

,,Клео и Цезар. Две щастливо живеещи кученца, чието поведение съм диагностицирала лично аз. Проблемът се състои в това, че Окръжна  прокуратура в гр. Русе иска смъртта им, поради това ,че преди време е починала възрастна жена, нападната от двете кучета, чийто собственик не ги е стопанисвал, съобразно ветеринарномедицинските изисквания. Кой е виновен? Собственикът или животните??!!! Пак повтарям, лично аз реализирах етологичната експертиза и категорично твърдя, като специалист в тази област, че животните са социализирани и НЕ СА АГРЕСИВНИ. Всички приложени методи го доказват. Това е експертното ми мнение, поднесено във вид на екпертиза на Русенската прокуратура. Просто бях назначена за вещо лице по случая. Цялата русенска общественост се вълнуваше от случая. И сега ,разбирайки за взетото решение съм огорчена и обидена, че двете животни ще бъдат подложени на евтаназия. Вярно е, че съобразно ЗВМД , когато има летален изход се налага евтаназия, но винаги има обстоятелства, които не МОГАТ и НЕ ТРЯБВА да бъдат пренебрегвани. Не можеш да искаш от животни ,намиращи се в двор, необезопасен достатъчно, „примерно“ поведение.“ 

Съвсем емоционално доц.д-р Узунова продължава :

,,Обръщам се към Окръжна  прокуратура -Русе, не правете това, не допускайте евтаназията на двете кучета- Клео и Цезар- те не са агресивни, не са!! Оставете ги да живеят!! Умолявам ви най- отговорно, първо ,като специалист и второ ,като човек!! Доц. д-р К. Узунова ,ВМФ,ТРУ, Ст. Загора“

Във фейсбук вече има група за спасяването и защитата на Клеопатра и Цезар./фейсбук група/

Започната е и петиция на адрес -ПЕТИЦИЯ , която за няколко часа събра над 1500 подписа.

Хората които се изказват в защита на двете кучета, категорично не приемат за морално решението на русенския съд. Те считат, че отговорността е на собствениците на кучетата и тази отговорност довела до смъртта на 85 г. жена, не се равнява на 800 лв. глоба.

Кой е виновен питат хората? Пистолетът, който гръмва и поразява или човекът, който го държи и насочва?

Г-да съдиите от русенския районен съд би трябвало добре да знаят отговора на този въпрос.

Искрено се радваме, че този съдебен състав не гледа делото за автобуса, премазал възрастните хора на Бузлуджа. Защото тогава сигурно щяхме да видим осъден на разрязване и претопяване автобус.

Призовават се гражданите да реагират на тази несправедливост, за да се спаси живота на двете животни.

Прегледа
12 772

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Русенски съд осъди на смърт кучета въпреки оневиняваща експертиза /видео/

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+