20 юни, 2018
10:49

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

“Умните градове“ във фокуса на Startup Weekend Varna’2017

май 16th, 2017 | Публикувал: Боби Илиев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
110
smartcity

Работещи практики и модерни технологии, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и по-ефективни, т.нар. концепция Smart City („умни градове“) влизат във фокуса на поредното 7-моиздание на Startup Weekend Varna.

Защо Smart city?

­Все още никой не е открил как един град става „умен“, но след има-няма 30 години повече от две трети от населението на земята ще живее в градове. Или поне така сочат анализи на ООН. Със засилването на процеса „много хора на малко място“ пред местните власти ще се появяват все повече предизикателства. Варна например, е почти класическа илюстрация – една от най-малките по територия общини у нас, с население почти колкото някои български области.

Затова светът вече вярва, че решението e в т.нар. Smart Cities, които ползват технологии, за да управляват ефективно всички възможни градски активи – транспорт, училища, ВиК, болници, сметоизвозване, чистота на въздуха и пр.

Всъщност, нали няма смисъл да ви убеждаваме в ползите?

Шест са категориите, с които трябва да се справя един „умен град“, според Technische Universität Wien – икономика, околна среда, администрация, мобилност, начин на живот и население. Е, засега Варна и Пловдив са далеч от най-добрите попадения в класацията на същия този Виенски технически университет, който е изследвал десетки европейски градове, но ние сме убедени, че можем да обърнем нещата.

 Как?

За да се включите в предизвикателството се нуждаете от 54 часа, една или повече идеи, много хъс – наистина много, готовност „да обърнете нещата с хастара надолу“ и добър екип.

Вече може да запазете билета си на https://www.eventbrite.com/e/startup-weekend-varna-0517-tickets-34478033727

 Кога?

От 26 до 28 май 2017 г.

Къде:

Най-новият co-working space във Варна – на ул. „Преслав“ 53, в сградата на The Social Teahouse.

 Какво да очаквате като резултат?

Вероятните решения не са едно и две, но опциите могат да започват от автоматика за дома и локализиране на автомобили и да стигнат до решения за мониторинг на обществени превозни средства, интегрирано управление на битовите отпадъци, системи за ефективно използване на обществени ресурси и дори достъп на жителите на един град до информацията за произведените от тях отпадъци…И не на последно място – най-добрия уикенд на живота си!

 Наградите:

Парична награда от 750 евро;

Едномесечен абонамент за co-working space;

3D принтер;

И още – по 750 евро за всяко от първите три места от Сдружение „Варна – Европейска Младежка Столица 2017”, ключово направление „Варна на Картата”;

Включване в работната група на URBACT;
Билети за startup събития из цяла Европа, но също така безценната възможност да получите обратна връзка за своята идея от доказани професионалисти; възможност да презентирате идеята си пред активни инвеститори, присъединяване към активна предприемаческа общност и много др.

 Какво е Startup Weekend?

Интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Нерядко го и правят, дори и да е само в demo версия.

Освен това, цялото събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в Съединените щати, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

smartcity

Прегледа
110

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - “Умните градове“ във фокуса на Startup Weekend Varna’2017

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+