19 април, 2019
01:59

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Варна ще представи страната на състезание за социални иновации от Европейската комисия

юни 27th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
16
semifinalist

Европейското състезание за социални иновации избра 30 полуфиналисти с идеи за превръщане на местните предизвикателства във възможности за младите хора в икономиката.

Beehive e единственият представител от България сред 30 проекта избрани от общо 700 кандидатствали. Всички участници са от различни държави и кътчета на Европа с фокус Хоризонт 2020, представляващи 20 различни националности.

Идеята е за създаване на High tech pre-accelerator for students (Високотехнологичен ускорител за студенти). Учениците ще имат достъп до най-съвременната технология, разработена от новосъздадени фирми, която се интегрира и включва новаторски начин на обучение, чрез IT, 3D печат, виртуална реалност, блок-верига и др. Програмата ще отнеме 6 седмици и ще бъде предложена за част от учебната програма на училищата в община Варна. Учениците ще могат да помогнат на високотехнологичните стартиращи фирми и съвместно да създадат нови. Програмата може да бъде разширена в други градове и региони.

Състезанието ще подпомогне избраните участници да разработят своите концепции и ще осигури финансиране от 50 000 евро на всеки от трите най-обещаващи проекта, за да превърнат идеите си в реалност. Избраните полуфиналисти ще посетят тридневна наставническа академия в Клуж-Напока, Румъния. С помощта на индивидуален ментор всеки полуфиналист ще разработи подробен бизнес план, за да очертае как ще тества и прилага тяхното решение. Десет финалисти ще бъдат избрани да изложат идеята си на церемонията по награждаването в Брюксел през ноември 2018 г., на която ще бъдат присъдени трите награди.

Европейският конкурс за социални иновации, стартиран в памет на Диого Васконелос, е награда за предизвикателства, организирана от Европейската комисия в държавите-членки на ЕС и страните, асоциирани към Хоризонт 2020, сега е шестото издание. От новаторите бе поискано да се възприеме подход, основан на място. Това означаваше, че за да бъдете успешни в конкурса, трябваше да се създадат иновации за определено място и да се отговори на конкретни местни условия, предизвикателства и възможности.

Прегледа
16

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Варна ще представи страната на състезание за социални иновации от Европейската комисия

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+