12 декември, 2018
12:15

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

За полицаите, двете туби бензин…и избирателния морал на медиите!

ноември 29th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
1 1
Прегледа
14 423
гориво

Трети ден водеща новина на медиите са тубите с гориво на полицаите от Павликени. И тази ,,топ новина“ стана благодарение на разследването на ,,Господари на ефира“. Вече са задържани четирима от полицаите, пълнили гориво в туби.

Нека обаче разгледаме ,,големия скандал“ с полицейското гориво и фактите около него на фона на случващото се в държавата.

На месец 7-8 служители на реда са ,,присвоявали“ по 100-120 л. гориво. На обща стойност около 200 лв. На човек се падат по 10-15 л. гориво…..на месец. За няколко месеца ,,разследване“ на телевизионното шоу, общото количество ,,усвоено“ гориво е по-малко от тон. На обща стойност около 2000лв. Това са фактите.

Но какво говорят тези факти сами по себе си. Най-вероятно, служителите на реда, по стар останал от тоталитарно време обичай, просто са си крали по малко гориво за личните си автомобили. Схема, която почти всеки шофьор в транспортна фирма прави. Което разбира се не оправдава служителите на реда.

Показните арести и ежедневните излъчвания на части от ,,разследването“ срещу схемата с тубите обаче ще си остане просто прах във вятъра. Да, някой навярно ще бъде уволнен … и до там. Осъдени няма да има. Дори поради простия факт, че количеството гориво е малко и разпределено на отделните полицаи в схемата не надхвърля минималната работна заплата за всичките месеци на разследването.

Полицаите, полицейските управления в Павликени и района обаче понесоха удар. Шумно отразен медиен удар. Във време, в което кражбите, насилието и убийствата са ежедневие. Във времето, в което неграмотни малолетни роми изнасилват и убиват старци за 30 лева и два компота, медиите сриват и последното ни останало уважение към органите на реда. Сриват вярата ни в Полицията, сриват надеждата ни….с няколко туби бензин.

Никой вече не вярва в полицията. И така и трябва. Така е изгодно на властта. Защото  България трябва да продължава да съществува на принципа ,,за кокошка няма прошка, за милиони няма закони“. Силите на реда и специално Полицията, трябва да се държат в страх и подчинение. Да не смеят много да питат, разследват … да са послушни. Защото ако не са, ще се видят с туба бензин по телевизията.

На фона на полицейските туби с бензин само преди месец имаше скандал с министър, разписал договор за милиони държавни средства….с мъжа на дъщеря си. Само че, медиите тогава успешно му изградиха образ на високо морален човек. Нищо , че е харизал милиони де факто на щерка си. Две туби бензин на сатанизирани вече от всички полицаи срещу 1,5 милиона лева на ,,високо морален и етичен“вече бивш министър.

На фона същите две туби полицейско гориво, един депутат и областен координатор от управляващата коалиция лъсна във феодална роднинска схема, разпределяла милиони държавни и общински средства. Същият обаче излезе отново високо морален човек. Толкова етичен и морален, че колегите му депутати дружно гласуваха против оставката му.  „Ти си нужен на този парламент, ти си нужен на България.“  заяви тогава от парламентарната трибуна негов колега.

А полицаите? Те не са ли нужни на България! И нужно ли беше , заради няколко служителя да се срива по този начин и толкова целенасочено имиджа на родната полиция?

На кого да вярват старците в селата г-да политици? На кого да разчитат вечер, залоствайки вратите на къщичките си и лягайки си със страх, дали ще осъмнат или някой ще ги нападне през нощта, ще ги бие, ще ги изнасили и ще ги убие? На вас ли да вярват, на полицията ли…или да се уповават само на Бог?

На кого да вярват хората, виждайки корупцията и кражбите с милиони, извършвани от облечени с власт индивиди? На срината и поставена на колене Полиция, или на поредната ви безсмислена парламентарна комисия?

Б.р. Не оправдаваме разбира се полицейските служители, обект на разследването. Виновни са и трябва да си понесат последствията безкомпромисно. Питаме обаче, трябваше ли да се нанася такъв масиран  медиен удар по реномето на Полицията и кой има полза от това?

 

 

 

 

Прегледа
14 423

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - За полицаите, двете туби бензин…и избирателния морал на медиите!

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+