26 март, 2019
13:16

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Зам.кмет на Варна демонстрира некомпетентност и непознаване на проблеми, за които отговаря

март 17th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
2 0
Прегледа
1837
тиванов2

Зам.кметът по сигурността на Варна г-н Тодор Иванов за пореден път доказа своята некомпетентност по проблеми в ресора , за който отговаря в Община Варна. Същият рискува и да бъде подведен под съдебна отговорност за набеждаване и клевета съгласно чл147 и чл.148 от НК. 

Ето какво казва зам.кмета Тодор Иванов в свое интервю пред  варненска електронна медия ,,Миналия уикенд край сметище във Варна е имало случай на неправомерно упояване и извозване на бездомни кучета. Микробус с упоените животни е бил засечен да ги транспортира до частна ветеринарна клиника, където кучетата е трябвало да бъдат кастрирани.Сред животните е имало и маркирани. Вероятно става въпрос за бизнес интереси и намиране на осиновители на тези животни.“

Какви обаче са фактите, стоящи зад това изказване на зам.кмета?

Акцията по залавяне , лечение и кастрация на безстопанствени животни се е извършила изцяло съобразно нормативната уредба. Тя се проведе под ветеринарно медицински контрол на дипломиран лекар. Ползването на упойващи средства се извърши от сертифициран за това човек, преминал специализирано обучение и сертифицирн за това, отново под ветеринарно медицински контрол. Сред животните не е имало маркирани такива. Животните бяха обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани , маркирани и след заложения по нормативна уредба престой във ветеринарно медицинска клиника бяха върнати на мястото на което бяха заловени, точно както предвижда националната законно установена по нормативен път програма за овладяване на популацията ,,Кастрирай и върни“. Не бе върнато само едно куче , което е със сериозен здравословен проблем и се нуждае от няколко месечно лечение , което вече се извършва. Това също е според разпоредбите на ЗЗЖ. Това са фактите и проверките/включително и от служители на същия Тодор Иванов/ не установиха нищо ,,неправомерно“.  Интересно , къде тук зам.кмета Тодор Иванов видя ,,бизнес интереси“  и ,,неправомерно“ прилагане на кампанията ,,Кастрирай и Върни“? А твърдението ,,за бизнес интереси“ е клевета по смисъла на закона.

Цитирана публично от Тодор Иванов информация , се основава единствено на фалшив сигнал до него от СНЦ ,,Право на живот по закон “ и от председателката му Дарина Бързева.  Проверка на полицията и на служители на Община Варна обаче не констатира никакви нарушения на закони или друга нормативна уредба. И е странно бивш шеф на полицията да ползва недоказани твърдения тип,,една леля ми каза“ и да отправя публично обвинения към граждани и граждански организации.

Използването на непотвърдена информация говори единствено за некомпетентност и липса на професионализъм, каквито е странно да липсват при бивш топ полицай с огромен стаж в МВР. А отправянето на обвинения в публичното пространство без доказателства за извършени нарушения и престъпления и набеждаването на лица в извършването им е подсъдно съгласно чл.147 и чл 148 от НК. Би следвало, бившия полицай Тодор Иванов добре да знае това и да не си позволява подобни действия, още повече в длъжността , която изпълнява като представител на Община Варна.

За информация на зам.кмета Тодор Иванов , ще цитираме малко цифри/той самия обича да цитира статистика-често напълно неуместно/!

За пет месеца от както безплатната кампания ,,Кастрирай и върни“ се изпълнява от д-р Мариета Станчева , през нея са минали над 450 животни! 450 кастрирани животни от Варна. Нещо , което е само в помощ на Община Варна. Бройката е в пъти по-голяма от тази на общинския приют за безстопанствени кучета в Каменар. Зам.кметът лично може да провери цифрите за кастрирани животни в управлявания от него приют , който дори няма ветеринарен лекар. Самата д-р Станчева, в рамките на тази кампания през практиката си е кастрирала над 13 000 /тринадесет хиляди/ безстопанствени животни.

тивановТодор Иванов е бивш полицай, работил в РПУ Аксаково, бил на поста шеф на местното звено на БОП, началник на Първо РПУ Варна , а през 2012 г назначен лично от Цветан Цветанов за директор на ОД на МВР Варна. По късно е сменен от поста и  назначен за зам.кмет.

За информация на същия , публикуваме и снимки как се извършват кастрации именно от подалите сигнала до него представители на СНЦ,,Право на живот по закон“ Дарина Бързева и добре познатия му ,,бивш служител“ уволнен и дори осъден от него за фалшива диплома Анатоли Тодоровски- в селски двор , от лице без ветеринарно образование и в разрез със всякакви закони:кастрация 3кастрациякастрация2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А за това как бившия полицай номер 1 на Варна и настоящ зам,кмет по сигурността Тодор Иванов управлява ресора си , можете да прочетете в приложените линкове:

– Зам.кмет определи бездействието на служителите си като ,,добри резултати“

-Служител от дирекция УСКОР на Община Варна напусна, отвратен от ,,роднино – приятелските отношения “

-Служителката Колева…и мръсните чорапи на властта

-Нагла общинска чиновничка, накара 60 души музиканти да чакат пред бариера

-Как паркират служители на УСКОР

-Ядат ли общински чиновници паламуд и лефер

-Семейни кланове са обсебили пожизнено дирекция УСКОР

-Кой плаща ненужен извънреден труд ежедневно…на ненужни служители

-Общински служител в грубо нарушение на кметска заповед

 

 

 

Прегледа
1837

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Зам.кмет на Варна демонстрира некомпетентност и непознаване на проблеми, за които отговаря

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+