16 януари, 2018
13:14

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

  ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВАРНА

  7 юли, 19.30 часа, ФКЦ, ЗАЛА 1ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ bulgaran 18.07 - 21.00 часа Летен театър КОНЦЕРТ НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ bulgaran "Вражалец" на 14 и 15 юни от 19.30 часа зала 1 ФКЦ bulgaran 25 и 26.07 - 19.30 часа - ФКЦ, ЗАЛА 1 ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС bulgaran Виртуозите на хармониката - 29 март от 19.30 часа, ФКЦ зала 1 bulgaran

Ако Левски имаше Фейсбук…

февруари 27th, 2016 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
1 0
Прегледа
154
faceb

Представете си, ако имаше Фейсбук преди 150 години.

Левски  нямаше да обикаля българските земи, за да убеждава народа да се вдигне на бунт. Щеше да пуска лични  съобщения до избрани потенциални въстаници и редовно щяха да му спират профила заради спам.

Нямаше да организира революция, а с един клик щеше да създаде събитие във фейсбук със заглавие „Да се освободим от Османското робство! Дела трябват, а не думи!“.

Хиляди потребители щяха да отбележат присъствието си, да се тагват и да пускат възрожденски статуси. Само че никой нямаше да отиде. Та кой би напуснал защитеното място пред екрана, който ни пази от опасния външен свят, наречен Реалност?

Левски пак щеше да има последователи, само че виртуални, а статусите му щяха да събират по 100 лайка в минута.

Нещо като Иво Сиромахов днес, само че без да краде чужди лафове.

Левски щеше да е Фейсбук звезда.

Представихте ли си го? Звучи абсурдно, нали?

Също толкова абсурдно звучат статусите, възрожденските песни и споделените снимки на Левски, които всички вкупом бълваме в периода между 17 и 21 февруари.

Изчистваме си съвестта с един share, отбиваме номер с един like. И толкоз.

Жалим смъртта на този велик човек, без да съзнаваме, че ние сме неговите убийци.

Можехме да опазим духа му, идеята му, същността му, но вместо това заживяхме в паралелна вселена, в която животът не се мери с броя осъществени цели, а с харесванията, които сме събрали.

Затова и превръщаме образа му в автореклама, повод за набиране на още популярност в мрежата. Вместо да го почетем тихомълком, с цвете в ръка извън интернет пространството.

Ако Левски имаше Фейсбук, нямаше да ни добави в приятели. Нямаше да ни пише, за да ни подкани да се присъединим в националноосвободителна чета. Щеше да разгледа профилите ни и да си каже, че не сме надеждни, че сме изменници. И нямаше да сгреши.

„Времето е в нас и ние сме във времето“, е казал Апостола. Но истината е, че Фейсбук е в нас и ние сме във Фейсбук.

Това е цялото ни съществуване.

автор:Каролина Касабова

източник: лентата

Прегледа
154

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Ако Левски имаше Фейсбук…

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  Четете ни във Фейсбук

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+