21 март, 2018
20:29

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

  ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВАРНА

  7 юли, 19.30 часа, ФКЦ, ЗАЛА 1ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ bulgaran 18.07 - 21.00 часа Летен театър КОНЦЕРТ НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ bulgaran "Вражалец" на 14 и 15 юни от 19.30 часа зала 1 ФКЦ bulgaran 25 и 26.07 - 19.30 часа - ФКЦ, ЗАЛА 1 ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС bulgaran Виртуозите на хармониката - 29 март от 19.30 часа, ФКЦ зала 1 bulgaran

Стой си вкъщи, гражданино!

януари 17th, 2016 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
2 0
Прегледа
1534
8340_big

Не, сериозно. Наистина. Останете си вкъщи.

Пренебрегнете егото си и естествената съпротива, която пораждат съветите и призивите на институциите у вас и си останете вкъщи.

Защото (сега ще ви кажа нещо, което няма да ви хареса):

Вие казвате – падне ли малко сняг, държавата се стъписва, блокира, общините нямат готовност, не стигат машините, пътищата са затрупани.

Аз казвам – падне ли малко сняг, вие излизате неподготвени на пътя, с изтъркани гуми, пили алкохол, без опит, но със самочувствие, опасни за себе си и другите на пътя.

И доказателствата за това са десетки, стотици, още днес ще ги видим по новините.

И не. Тук не са виновни само институциите.

Защото, когато знаеш, че пътят е непочистен и опасен – това, че след като причиниш или станеш жертва на верижна катастрофа, стореното ще бъде чужда вина, няма да облекчи твоите травми. Или тези на човека в съседната кола.

Ще кажа нещо, което е трудно за проумяване.

Отговорността за ВАШИЯ живот е ВАША. Дори и да няма нито една снегопочистваща машина на територията на страната – вие сте тези, които трябва да предпазят себе си. Защото да излизаш при видимо бедствени и рискови условия със слаба подготовка и неизправен автомобил е суицидно.

И неграмотно. И няма оправдание!!!

И още нещо, което съвсем не се казва пред хора, но…

Работещата държава зависи първо от нейното общество.

Затова не се сърдя толкова на общините и фирмите за снегопочистване. Но съм бясна на вас. Защото, докато управлявате автомобилите си пияни, неадекватни и неспособни – всяка жертва на пътя е ваше дело. И нямате право на претенции. И на недоволство. На подобна привилегия ви дават право съвестта и отговорността.

Къде са ви?

Ще подскажа.

В магазина за зимни гуми, в сервиза, в дринк&драйв услугите, у дома, в таксито. Там, където няма опасност за вас и другите около вас, там, където вие не я произвеждате.

Затова най-добре – останете си вкъщи.

Автор Милена Янинска * Lentata.com

Прегледа
1534

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Стой си вкъщи, гражданино!

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  Четете ни във Фейсбук

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+