14 декември, 2018
05:39

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Вижте кои проекти ще получат финансиране по програма Варна 2017

юни 13th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1112
Варна-2017

10 идейни проекта ще бъдат финансирани по първата сесия на новите 3 ключови направления на проекта „Варна – Европейска младежка столица 2017”. Това стана ясно след проведения между 9 юни и 11 юни 2017 г. Творчески маратон. По време на събитието ментори консултираха идейно екипите на 19-те допуснати до участие проекти. Това е третият Творчески маратон, който се организира по проекти на „Варна – Европейска столица”. Той е част от иновациите, които са заложени с в дълготрайната стратегия за развитие на младежка политика на сдружението.

По първото ключово направление „Младите професионалисти” (YOUTH PRO) ще бъдат финансирани 5 проекта:
Кариерна Работилница JCI Our Future. Негов организатор е Международна Младежка Камара – Варна. Кариерна Работилница JCI Our Future цели да помогне млади хора, търсещи работа, да ги информира относно възможностите за кариерно консултиране, да ги запознае с тенденциите и възможностите за реализация на пазара на труда, силата на доброволчество и социалното предприемачество.

Треньорска Лудост. Негов организатор е Асоциацията на студентите – медици в България (АСМБ). Асоциацията на студентите медици в България, с покрепата на Международната федерация на студентите по медицина (IFMSA), е организатор на международно събитие, наречено Треньорска лудост, което ще се състои в периода 15.07.2017 до 22.07.2017 в курортен комплекс Чайка, Варна. В събитието ще се включат над 116 студенти по медицина от целия свят.

3D Академия „Иноватор“. Негов организатор е Фондация“Иноватор“. Основна цел на проекта е практическо обучение с високи технологии – 3D, чрез които може да се подготвят младежите за новите професии на бъдещето, незалегнали в учебните планове на учебните заведения, създаване на възможност за усвояване на методи и генериране на иновации в предприемачеството (социално), развивайки предприемачески умения чрез неформално обучение с високи технологии, включително на младежи в неравностойно положение.

Как да стартираме социално предприятие. Негов организатор е Сдружение ИДЕА. Проектът цели да стимулира развитието на предприемаческата еко-система в областта на социалното предприемачество чрез предоставяне на конкретни инструменти и методи за тестване и развитие на идеи. Конкретните цели са: − Подобряване на възможностите за развитие на социалното предприемачество, чрез разработване на базисен инструмент за стартиране (наръчник) и − Поставяне на основите на общност от потенциални социални предприемачи и фасилитиране на комуникацията между тях с цел изграждане на мрежа за взаимопомощ.

ТОМ ВАРНА 2017. Негов организатор е Фондация „Култура Аними”. TOM Варна ще бъде 72 часов мейкатон, по време на който участниците ще са разделени по екипи. Всеки екип се състои от две различни групи кандидати -нуждознайци и мейкъри. Във всеки екип има един нуждознаец и между 4 и 6 мейкъри.
По второто ключово направление „Иновативен скок – дейности на открито” (INNO JUMP) ще бъдат финансирани 2 проекта:
Плавай с нас. Негов организатор е СНЦ „Яхтклуб Kап. Г. Георгиев – Порт Варна“. Младежи ще обучат 40 свои връстници във ветроходство, най-малко 10 от които от уязвима среда. Най-добрите състезатели на ЯК„Кап.Г.Георгиев Порт Варна” по спортно ветроходство клас 420 за двучленни екипажи, носители на множество награди от национални и международни регати, ще направят първи стъпки в предаването на опита и уменията си и ще обучават на открито на симулационен треножор всички желаещи на възраст от 15 до 35г., за да могат младите хора да усетят плаването под ветрила. Обученията ще се провеждат в района на Морска гара и в Яхтклуба.

Аз и музиката. Негов организатор е „Друбъл България“ ЕООД. Целта на проекта е да се даде шанс на младежи от уязвима среда да се докоснат, запознаят и евентуално да стартират да се занимават активно с музика, звукозапис или продуциране. Важно е да се въведат социални иновации и нови подходи, с които да се популяризира музиката като средство за изразяване и възможност за кариера сред младежите. Музиката учи на дисциплина, самоконтрол, развива креативността и самонаблюдението – все качества, които един младеж е хубаво да притежава.
По третото ключово направление „Иновативен мозъчен тръст” (INNO THINK TANK) ще бъдат финансирани 3 проекта:
„Соларни панели – как да ги използвамав в моя квартал”. Негов организатор е Сдружение „Няма невъзможни неща“. Идеята на този проект е подобряване младежката градска среда във Варна чрез идеи на млади хора, съчетани с използване на алтернативни енергийни източници – слънчевата/светлинната енергия, енергията н вятъра, на водата, на движението и др. Активиране на институции и организации да планират по-ефективни подобрения в градската среда, съобразени с потребностите на младите хора. Постигане на реално синхронизиране на визиите на гражданите и местната власт за подобряване на младежката градска среда във Варна. Убеденост на младите, че от тях зависи нещо, че са чути, че идеите им имат смисъл и реализация.

Хвани се в Таляна. Негов организатор е Камара на архитектите в България. С този проект КАБ ще организира младежки пленер на важна за града тема, предшестван и последван от обществени дискусии и събития – тема „Развитието на Таляна и централна градска част“. Най-малко 60% от участниците ще бъдат наскоро завършили архитекти под 35г. Във всяка група задължително ще участват утвърдени архитекти с опит.

Интерактивна работилница за културно наследство – „Усети града“. Негов организатор е Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“. Проектът „Интерактивна работилница за културно наследство – „Усети града” ще обучи 16 млади хора на възраст между 15 и 35 години от Варна в методология за сетивно представяне на културно наследство. Това ще се случи в 6-дневна работилница чрез създаденото от сдружението вече ноу-хау. Участниците ще получат умения за сетивното представяне на културно наследство и ще се докоснат до света на незрящите и техните затруднения.

Прегледа
1112

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Вижте кои проекти ще получат финансиране по програма Варна 2017

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+