14 декември, 2018
05:44

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Единствено във Варна ще плащаме за „синя зона“ в магазини и заведения

ноември 23rd, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1205
item_sinqzonasofia

Единствено във Варна ще може да се плаща в брой за паркирането в „синята зона“ в определени търговски обекти, разположени около нея, пише Varna24.bg цитирайки инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

Предложението до кмета на Община Варна и общинския съвет, е таксата за живеещите в обсега на зоната да е 5 лв. месечно, а за останалите да бъде по левче на час, с опция за плащане и за 30 минути.

Ще се ползват SMS-и и специално мобилно приложение. Клиентите ще могат да зареждат определена сума във виртуална сметка и от нея да се тегли чрез приложението, в което ще бъде въведен номерът на автомобила.

Това е прекрасно облекчение без такси и комисионни, коментира инж. Иванов.

За другото иновативно предложение, да се плаща в брой в търговските обекти в зона 1, той сподели, че ще бъдат обхванати около стотина обекта -магазинчета и заведения в района на зоната, където клиентите ще могат да платят в брой за паркирането и престоя. На тези обекти ще бъдат поставени специални стикери, така че хората ще бъдат информирани кои са. Обектите ще бъдат снабдени със специални устройства.

Служителите на синята зона ще осъществяват контрол чрез електромобили. Ще бъдат изградени и зарядни станции, които ще бъдат безплатни за останалите собственици на екологичните возила.

Младен Иванов обясни, че т.нар. Зона 1 ще обхваща пространството от Орбита по бул. „Мария Луиза“ до Бизнесхотела, от там към морето, Гръцката махала и идеален център.

Зона 2 ще се спуска покрай Централния пазар, ул. „Кра кра“, по бул. Владислав“ по ул. „Дрин“, ул. „Пирин“ до бул. „Чаталджа“, по ул. „Ген. Колев“ до кметство „Приморски“ и от там към Морско училище.

Прегледа
1205

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Единствено във Варна ще плащаме за „синя зона“ в магазини и заведения

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+