21 октомври, 2018
18:32

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Гражданско Движение „ДНЕС“ стартира национална инициатива „МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ“.

декември 13th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
126
initiatives__3139f8b293694b45a1f609f2d32fc442

През годините на целия преход (1989-2017 г.) България се изправи пред редица предизвикателства. Въпреки генералната смяна на властта (от комунизъм към демокрация), въпреки редуващите се през няколко години сини, червени, царски, герберски и какви ли още не правителства, въпреки гръмките обещания за по-добър живот, стотици хиляди българи ежедневно се сблъскват с множество несправедливости.

За едни това е полицейският произвол и бездействието на органите на реда, за други – поисканият подкуп в общината, за трети – неразкритата кражба, за четвърти – поредното убийство или изнасилване, за пети това е абсурдното бездействие и нефункционирането на всички институции в държавата.

В обществото се наложи и затвърди убеждението, че в България няма ефективно правосъдие, а за справедливост и възмездие е почти невъзможно да говорим. Примерите са безброй и се трупат всеки ден. Така се пръкна и стана популярна новата народната притча: „НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НО ИМА ТАКЪВ НАРОД“, така и милиони българи НЕдоброволно напуснаха Родината в мечтите и желанието си за просперитет,за по-достоен живот, за повече справедливост и повече граждански права!

Гражданско Движение „ДНЕС“ стартира национална инициатива „МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ“. Идеята е продължение на мониторинга на местната власт, осъществяван от Движението от 2008 г.

Основната ни цел тогава беше: селектиране на най-важните проблеми на общините и ангажиране на кметовете и общинските съветници, за да:

– се отнасят отговорно към поетите от тях обещания и ангажименти;

– защитават интересите на гражданите;

– работят в полза на хората за разрешаването на техните проблеми и да се борят за просперитет на града и региона си.

Мониторингът на местната власт доказа, че гражданското общество е неразделна част от живота и функционирането на една община. Припомнихме на управниците, че гражданинът е над всичко и нищо непрозрачно не може да има в работата им, а хората имат право да знаят всичко, което се случва в общината.

Нека го направим и сега! Нека покажем и осветлим проблемите и несправедливостите около нас!

Приятели,

Пишете ни и изпращайте на мейла и във Фейсбук за всяка несправедливост и неразрешен проблем!

Да бъдем активни граждани, да покажем най-големите проблеми и несправедливости, които забелязваме или с които сме се сблъсквали до момента!

Споделете с нас всичко, което ви възмущава!

Покажете снимки и видеоклипове, които предизвикват вашето недоволство и гняв.

Да разкрием всеки неразрешен проблем и да се борим с обединени усилия за решаването му!

Заедно да извадим на светло всичко, което трови българското общество.

Ние ще избираме най-фрапантните и страховити примери за несправедливости в България и ще ги публикуваме на нашия сайт и Фейсбук страници – национална и регионални. Впоследствие ще обобщим и ще покажем пред обществеността най-фрапантните несправедливости и неразрешени проблеми в общините от цялата страна. Заедно ще се борим да ги разрешим.

Изпращайте всичко на office.dnes.bg.org@gmail.com, чрез съобщения на нашите Фейсбук страници – централна и регионални-във всеки областен град. Обаждайте се и на нашия безплатен горещ телефон – 02/ 843 53 56.

Очакваме ви! Промяната започна! Подкрепете я с вашата гражданска и непримирима позиция!

Да покажем, че ИМА ТАКЪВ НАРОД!

Прегледа
126

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Гражданско Движение „ДНЕС“ стартира национална инициатива „МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ“.

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+