24 февруари, 2018
06:04

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

  ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВАРНА

  7 юли, 19.30 часа, ФКЦ, ЗАЛА 1ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ bulgaran 18.07 - 21.00 часа Летен театър КОНЦЕРТ НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ bulgaran "Вражалец" на 14 и 15 юни от 19.30 часа зала 1 ФКЦ bulgaran 25 и 26.07 - 19.30 часа - ФКЦ, ЗАЛА 1 ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС bulgaran Виртуозите на хармониката - 29 март от 19.30 часа, ФКЦ зала 1 bulgaran

Граждани призовават за блокада на входовете на Морската градина на Варна

април 25th, 2014 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 1
Прегледа
169
varna utre

Възмутени от поредната съдебна интерпретация на проблема с Морската градина на Варна, граждани призоваха за блокада на входовете на парка с автомобили и пешеходци. Тя е обявена за утре 26.04.2014г.

Поводът е решение на ВАС , в което се казва :

„НАРЕЖДА да се прекратят безусловно действията на органите на звено Общинска полиция – Варна, и които са на подчинение на Кмета на Община Варна по осъществяване контрол за спазването на забраната за движение на МПС по алейната мрежа на територията на местност „Салтанат”, Приморски парк , район „Приморски”, гр.Варна“

Гражданите призовават:  ПАРКИРАЙ НА ВХОД – ЗАПАЗИ МОРСКАТА ГРАДИНА !!! След като Върховния Административен Съд прие за нормално автомобилното движение в Морската градина на гр. Варна, нека се възползваме, допълват призива си те. 

Ораганизацията е във фейсбук, като за целта е направено фейсбук събитие.

В същото време, кметът Иван Портних заяви ясно своята позиция.

Решението на Върховния административен съд не отменя заповедта за забрана на движение на автомобили в Морската градина, а предварителното ѝ изпълнение, заяви пред Дарик кметът на Варна Иван Портних. „Нека коректно четем съдебното решение”, призова той.

„Като изпълняващ длъжността кмет ще продължа да спазвам законите и правилата, а сред тях е и наредбата на Общинския съвет, която е в сила повече от седем години и която ясно е определила статута на алеите в Морската градина. Действията на общинската администрация по отношение на Приморски парк имат изцяло основание във въпросната наредба. Това, че съдът спира предварителното изпълнение на моята заповед, не означава, че е отменена самата заповед, нито пък наредбата на ОбС. Наредбата продължава да е в сила”, заяви  Портних пред Дарик.

На въпрос дали наредбата може да бъде променена, кметът отговори: „Би могла, но никой не е предприел стъпки в тази посока. Земята в Морската градина е на държавата и инициативата трябва да тръгне от нея, в случая – от Областна управа.“

Действията на Общинска полиция в цялата Морска градина ще продължат, категоричен беше кметът.

снимка варна утре.бг

Прегледа
169

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Граждани призовават за блокада на входовете на Морската градина на Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  Четете ни във Фейсбук

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+