16 февруари, 2019
04:03

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Капани зейнаха по ремонтирани булевард и улица! Варненец: Подигравате ли се с нас?

април 27th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
157
788202

Капани дебнат шофьорите по новоремонтиран булевард и улица във Варна, алармира читател на Varna24.bg, който изпрати и снимка.

В коментара си той е написал: „Новоремонтираният бул. „3-ти март“ и прясно асфалтираната ул. „Ана Феликсова“. Вече втора седмица са така тия нови шахти. Кмете, не виждаш ли? Ако не ти, заместниците ти? Взимате ли си редовно заплатите? Подигравате ли се с нас? Или кво? Май много въпроси зададох…“.

Наскоро от Община Варна съобщиха за Varna24.bg, че продължава рехабилитацията на пътната инфраструктура във Варна, като от началото на годината досега са възстановени около 10 000 квадратни метра. Възложени за изпълнение са още около 50 000 кв. м. в петте района в града и селата, с цел отстраняване на проблемите по пътните артерии, съобщи Петър Гърбузов – директор на дирекция „Инженерна инфраструктура“ в Община Варна.

Рехабилитация на пътната инфраструктура тече в район „Одесос“, където дейностите се извършват паралелно с поставяне на хоризонтална маркировка за въвеждане на Синя зона. Възложени за изпълнение са 11 250 квадратни метра, като дейностите предстоят в трети, седми и осми микрорайон. Извън обхвата на синята зона има още 6 000 квадрата, които ще бъдат ремонтирани.

Вече започна работа и в район „Приморски“, където ще се ремонтират 11 270 квадратни метра от пътната инфраструктура, район „Аспарухово“ – 6000 квадратни метра и в селата Звездица и Константиново – по 1000 квадратни метра. Ключов е ремонтът на пътя за „Галата“, който е сериозно пострадал. Следващата седмица започват рехабилитационните дейности в районите „Младост“ и „Владиславово“ – по 7000 квадратни метра, обясни Гърбузов.

След реализирането на този етап от ремонт на пътната инфраструктура, ще направим преоценка с районните администрации и през есенния период ще продължим, каза кметът Иван Портних.

„Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента. Осигурено е финансиране за редица пътни артерии важни за града – бул. „Левски“ в старата му част, бул. „Осми Приморски полк“ – в посока „Виница“, ул. „Съборни“, „Г. Бенковски“, и в „Аспарухово“. Като администрация сме направили необходимото да извървим нелекия път от изготвяне на проект, кандидатстване на финансиране, осигуряване на средства по европейските програми или от бюджета, за да се стигне до избор на изпълнител и реализация на обекта. Този темп на обновяване на инфраструктурата, който демонстрирахме през последните години, и който бих нарекъл ударен, не само го запазваме, на в действителност го ускоряваме съвместно с държавата. Обемът от дейностите е огромен, въпросът е, че когато с десетилетия нищо не се е правило, няма как за един ден да се случи“, обясни Иван Портних.

Прегледа
157

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Капани зейнаха по ремонтирани булевард и улица! Варненец: Подигравате ли се с нас?

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+