23 септември, 2018
00:26

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Кога ще започнат да отнемат лицензи на ,,охранителни фирми“?

февруари 27th, 2016 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
11 044
biachi12

Биячи пребиха мъж и жена на околовръстното в София. Всички чухме за това нали? И всички сме възмутени. Но , всяко чудо за три дни, все пак сме в България. Биячите най-вероятно ще получат условни присъди, според прогнозата на адв. Марковски…все пак сме в България. И виновни няма да има. Няма виновни, и че някой е пуснал нискоинтелигентни, психически нестабилни,комплексирани идиоти, като въоръжена шпиц команда по улиците.

Оказа се, че биячите с черни якета , черни шапки и кубинки, въоръжени като за нападение над Монетния двор, са гардове. Гардове наети от някакъв си криминално проявен/ кой не е такъв според неговите думи/ ,,бизнесмен“.  Наети от охранителната фирма ,,Делта гард“ собственост на някой си Митко Каратиста. Предполагаме , че човека си има и фамилия…ама с прякор си е някак по-така..впечатляващо.

Та, оказа се биячите действащи на принципа ,,всички четирима срещу един“ са кадри на охранителната фирма на Каратиста -Делта Гард.

Разглеждайки информация за тази охранителна фирма, разбираме , че тя залага на сериозно обучение на ,,персонала си“ . Обучение включващо тренировки по бойни спортове и стрелба със всички видове оръжие. От пистолет , до тежко автоматично оръжие.

Същите ,,биячи “ от околовръстното, криминално проявени, са се снимали с подобно оръжие в ръце, преминаващи обучението на фирмата ,,Делта Гард“.

Никъде обаче, не открихме информация, че служителите на охранителната фирма минават други обучения. Като действия за предотвратяване на конфликтна ситуация и  за психическа стабилност. Служителите на тази , а и на почти всички други подобни фирми, се обучават как да действат силово в конфликтна ситуация, а не как да я предотвратяват и избягват. С други думи , учат се да бият и стрелят, а не как да избягват ситуации в които може да се стигне до такива действия.

Помните ли убития във варненски мол човек. Да , и той си имаше име, казваше се Нягол. И там едни ,,охранители“ позирали по снимки с хладно оръжие, пребиваха нееднократно хора. Докато единия побой се превърна в убийство. Убиха беззащитния Нягол. Убиха го брутално, с нечовешка жестокост. И убийците , година по-късно все още не са осъдени.

След случая, направихме проучване дали варненските охранителни фирми обучават служителите си в друго освен стрелба и бойни спортове. Като това да предотвратяват конфликтни ситуации. Оказа се, че нито една фирма не го прави. Оказа се, че са имали подобни предложения , особено след случая с Нягол, но подобно обучение не е било направено.

biachi13Тези така наречени охранителни фирми/наследници на застрахователни такива-те пък наследници на обикновени рекетьорски групи от миналото/ считат, че един ,,охранител“ трябва да може да стреля и да бие. Не нещо друго, само това , да стреля и бие.  Представете си охраната на премиера, с такива охранители. Що бой щяха да ядат журналистите примерно. А някой можеше и да бъде гръмнат , заради микрофон в опасна близост до лицето на премиера.  Не , НСО обучава кадрите си освен всичко друго, и как техните служители да тушират и избягват ситуации в които може да се стигне до насилие. Да анализират действията, да преценяват ситуацията и да предприемат действия с цел избягване на конфликт…за разлика от биячите на Делта Гард, които търсят конфликта за да покажат ,,кво могат“ и на какво са ги учили.

Държавата трябва да вземе мерки. Да задължи всички тези  охранителни фирми да обучават служителите си. И не само на стрелба и бойни спортове. Да бъдат задължение да минават профилирани обучения по действия за предотвратяване на конфликтни ситуации. Да бъдат задължени през определен период , служителите им да минават атестация пред психолог, за да се установи нивото им на психическа стабилност. Да имат програми за преодоляване на стреса.

И ако това не се върши-да се отнема лиценза на фирмата. Защото вината да пуснеш въоръжени законно главорези на улицата си е тяхна.

Ако служител на такава фирма извърши подобни действия , като тези на околовръстното , или като тези във варненския мол завършили с труп..или дори с избити безпричинно зъби, да се отнема лиценза за дейност на охранителната фирма.

Това може да направи държавата. А ние можем да се въоръжим , за да не попаднем на поредната шпиц команда служители на ,,охранителна фирма“.

 

Прегледа
11 044

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Кога ще започнат да отнемат лицензи на ,,охранителни фирми“?

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+