22 февруари, 2019
06:53

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Нагли общински полицейски акции лазят по нервите на варненци през последните дни

март 19th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 1
Прегледа
1875
20180316_161124 (1)1

Не стига, че улиците на града са заприличали на селскостопански разорани ниви община Варна явно е решила да събира пари по странен и нагъл начин. Ежедневно общинските полицейски служители провеждат акции по второстепенните улици на Варна. Съставят се безпардонно глоби на никого непречещи паркирали автомобили. Акциите не спират дори и в дъждовно време, като за целта се ползват найлонови пликове, защитаващи от вода и влага написаните фишове. Такива случаи има на бул. „Съборни“, ул. „Братя Шкорпил“, цветния квартал и вероятно на много други места в града.

Хората които работят и живеят на посочените улици отдавна са намерили решение на проблема с нерешеното от общината паркиране. Това, естествено и разбираемо, не се харесва на Варненската общинска управа, искаща да държи в свои ръце градските неуредици. Фишове се пишат ежедневно. Негодуващи служители от офиси споделят пред наш репортер: „Никой не си мърда пръста да реши проблема, съществуващ от години“. Нещо повече – ръководството на театър „Българан“ от 2014 година има входирани 8 писма в общинската администрация и няма получен нито един отговор!!! При това писма с конкретни предложения, поискани от същата тази администрация. Никой нито е отговорил, нито пък си е мръднал телесните си части да отиде на място и да се запознае с неуредените общински проблеми и предложенията за решаването им! Дори и Директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ господин Петър Гърбузов, до когото са адресирани въпросните писма. Абсолютно нехайство! Иначе казано за да правиш култура в уж морската столица трябва да си платиш за това, че си вършиш работата защото някой друг не си я свършил.

Пълен абсурд!

Години наред всички организирани в театър Българан представления са съпроводени с общински глоби, скандали и писане на поредни писма, просто защото не е уреден елементарен въпрос – къде точно може да паркират автомобили със служебно предназначение, обезпечаващи работата на театъра. Глобите не подминават дори актьорите, които спират автомобилите си на място, непречещо нито на уличното движение, нито на пешеходците. Очевидно сградата, в която се помещава театъра няма как да се премести, за да се угоди на някой общински служител, получаващ заплата от данъчни пари за нищоправене.

От днес стартира организирано събиране на подписка с искане за незабавно решение на проблема и оставка на безотговорните общински служители. Ако и това не реши проблема театралите ще се обърнат към колегите си от „Господари на ефира“ както и към Министъра на културата Боил Банов, категорични са потърпевшите.

Прегледа
1875

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Нагли общински полицейски акции лазят по нервите на варненци през последните дни

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+