16 февруари, 2019
04:02

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Нямало драма с бутнатите трибуни на стадион „Спартак“

април 28th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 1
Прегледа
148
maxresdefault

Няма драма със съборените трибуни на стадион „Спартак“ по трасето на новия бул.“Левски“, съобщи зам.-кмета на Варна Христо Иванов.

„След като се установи, че засягаме трибуните на стадион „Спартак“ бяха проведени срещи със спортната общественост на Варна и беше уточнено, че след изграждането на подпорните стени на бул.“Левски“ ще бъде проектирана и изградена нова трибуна, като финансирането ще бъде от страна на Община Варна.

Уличната регулация, която е от 60-те години е по този начин, както е в момента булеварда. Проектът, направен през 2008 г. е спазил стриктно тази улична регулация. След като започнаха строителните работи и беше направено подробно геодезично заснемане, се оказа, че засягаме част от трибуните, но мисля, че намерихме адекватното решение за това“, обясни Христо Иванов.

Той уточни, че предстоящият ремонт на стадион „Спартак“ ще бъде финансиран и организиран от Министерството на младежта и спорта. В момента върви проектирането и проектите са представени за съгласуване и издаване разрешително за строеж. Спортното министерство трябва да организира тръжна процедура за избор на изпълнител и да предприеме съответните строителни дейности.

„В момента строителството на булеварда върви с бързи темпове, осигурени са необходимите механизация и хора. Текат отчуждителните процедури и оспорванията в съда, нашият стремеж е да няма ощетени собственици и всеки да получи адекватната сума за обезщетение. Това ще забави малко процедурата, но нашите взаимоотношения със собствениците трябва да са законосъобразни“, каза Иванов.

Той допълни, че се прави всичко възможно до 15 август за празника на Варна основната част от булеварда да бъде изпълнена, като уточни, че това зависи както от времето, така и от хода на отчуждителните процедури.

varna24.bg

Прегледа
148

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Нямало драма с бутнатите трибуни на стадион „Спартак“

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+