25 септември, 2018
08:46

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Общински служител развива търговска дейност под шапката на кметство Аспарухово

октомври 3rd, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
124
Jordan-SHTerionov-Nikolov

Главният инспектор Контрол по строителството Йордан Щерионов Николов, станал известен с неразумното си шофиране на Аспарухов мост, е едноличен собственик и управител на фирмата „Дийп Кънстракшън“ ЕООД.

Когато преди две години Николов встъпва в длъжност в район „Аспарухово“, той подава декларация по чл. 12 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (ЗПУКИ). В нея той декларира, че към датата на избирането/назначаването му на длъжност (13.07.2015 г), както и 12 месеца преди това, не извършва дейност, която е несъвместима с назначението му.

Виж документите ТУК

Оказва се обаче, че Николов е подал неверни данни в горните декларации. От 2008 година до момента той е едноличен собственик и управител на фирмата „Диип Кънстракшън“ ЕООД. Скандално е, че бидейки общински служител, главният инспектор Контрол по строителството в район „Аспарухово“ръководи фирма, която се занимава със строителен надзор, проектантска дейност, инвестиционно проектиране.

Подавайки невярна декларация, Николов автоматично става клиент на Прокуратурата, според чл. 313 от Наказателния кодекс ( „Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация…, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева“).

Макар част от ръководството да е било информирано за фирмата на Николов, досега то не е предприело действия по отношение на незаконния служител. Не по-малко интересно е как същото ръководство на района не пожела да провери 6-месечния болничен на лицето Йордан Николов, страдал последователно от четири различни заболявания. Припомняме, че той се разболя след изостряне на отношенията му с кмета на района и се излекува след като „бурята“ между тях се поутоши. Добре, че въпросната буря отмина относително бързо, понеже след шест месеца боледуване Николов трябваше да мине през ТЕЛК за пенсиониране по болест. Разбира се, СПЪТНИК щеше да подаде сигнал до Валери Симеонов относно младия пенсионер.

Тъй като сигналът ни за фирмата на Състезателя от Аспарухов мост бе получен и заведен в петък, 29-ти септември (входящ номер СИГ 17 00 19 08 АС), служителят трябваше да е уволнен още тогава. Веднага трябваше да бъде информирана и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Вместо това той бе привикан на стратегически разговор с кмета на района. Очаква се още в понеделник (2.10.2017 г.) Йордан Щерионов Николов отново да се разболее.

Макар за двете си години служба да има само няколко завършени преписки, служителят със зеления „Ягуар“ Николов явно е особено ценен за района, който му е поверен, ако съдим по протекцията му от ръководството. Гледайки начина, по който същият пише, няма как да не си зададем въпроса колко ли точки е получил на конкурса за назначението си и какви оценки е получавал той за работата си през годините. Въпреки многобройните запитвания от радакцията ни за документа, с който му е наложено наказание за изпълненията му на „Аспарухов мост“, кметицата упорито отказва да ни го представи.

Кой ли е следил „работата“ на този служител? Кой е следил за истинността на подадените декларации за несъвместимост от него? Ще има ли най-после наказани служители за липсата на контрол в този район? Истински контрол, а не като въпросния главен контрольор по строителството, който притежава и ръководи фирма за строителни услуги. Няма ли най-после Голяма община да извърши подробна проверка на аспаруховската администрация? Тези и още отговори очакват гражданите на района.

Порочните практики в район „Аспарухово“ от този вид не започват със служителя Йордан Щерионов Николов. Обществена тайна е, че друг служител по контрола в района предлагаше застраховки по домовете по време на своите проверки.

Нека не забравяме, че подобни служители, изпълняващи длъжността Контрол по строителството, допуснаха незаконното застрояване на каналите, което бе една от причините за наводнението с 13 жертви в квартала.

Дали Община Варна ще прекрати службата на Николов и ще го представи на прокуратурата или ще разпъне крило над него? Предстои да разберем. Едно обаче е ясно – до момента трябваше да е свикана извънредна среща на ръководните органи, която незабавно да уволни дисциплинарно Николов.

Не по-малко интересно е дали фирмата на общинския служител Йордан Щерионов Николов „Дийп Кънстракшън“ ЕООД е печелила обществени поръчки.

Информация и снимка от: sputnik.bg

Прегледа
124

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Общински служител развива търговска дейност под шапката на кметство Аспарухово

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+