23 март, 2019
07:37

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Предлагат такса от 1500 лв. за номер на кола с 4 еднакви цифри

февруари 15th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
151
950201-skrii SAMO bukvite ot nomera!!!!!!!!!!!!

По-висока такса се предвижда за издаване на дубликат на свидетелство за регистрация на автомобил – 12 лв.

Готвят промени за таксите за регистрация на автомобили. Проект на изменения на Тарифа 4 за таксите, които се събират от МВР, е публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации, съобщи Дарик.

Според предложенията някои от таксите, които се заплащат за услуги, извършвани от органите на МВР, ще се преразгледат и обединят, като ще се образува нова такса. Понастоящем липсата на единни такси, които да включват такси за няколко услуги, води до плащане за различните услуги на няколко гишета, както и на отделни такси за обслужващите банки. Чрез определяне на единни такси за услуги, свързани с регистрация на превозни средства, ще се създаде улеснение за хората и бизнеса за плащането на тези такси и чрез ПОС терминални устройства, се казва в мотивите.

С предложените промени се определят единни такси за няколко услуги – за първоначална регистрация, за промяна в регистрацията на превозно средство със смяна на табели с регистрационен номер и за възстановяване регистрацията на превозно средство с прекратена регистрация. За автомобили те ще са 35 лева, за ремаркета и полуремаркета – 30 лв., за мотопеди, мотоциклети, три- и четириколесни МПС – 28 лв.

За издаване на транзитни или временни табели с регистрационен номер се предвижда определяне на единна таксата от 25 лв. за автомобили, за ремаркета и полуремаркета – 20 лв., а за мотопеди, мотоциклети, три- и четириколесни моторни превозни средства – 15 лв.

За промяна в регистрацията на пътно превозно средство без смяна на табели с регистрационен номер ще се заплаща 20 лв., гласят промените. Издаване на разрешение за временно движение без смяна на табели ще е 10 лв. Толкова ще струва и трета табела за багажници за превоз на товари.

За право на ползване на табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри в поредния номер се предвижда таксата да се увеличи на 1500 лв. За право на ползване на табели с регистрационен номер с комбинация от цифри „аа-вв”; „ав-ва”; „ав-ав”, където „а” и „в” са различни числа от „0” до „9” и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание извън посочените случаи се предвижда таксата да стане 300 лв. За право на ползване на табели с регистрационен номер с комбинация от шест букви и/или цифри по желание таксата остава 7000 лв.

В момента за право на ползване на регистрационен номер за автомобили с четири еднакви цифри се събира такса от 1000 лв. За право на ползване на регистрационен номер за автомобили с комбинация от цифри: аа-вв; ав-ав; ав-ва, където “а” и “в” са различни числа от “0” до “9”, се събира такса от 30 лв., а за право на ползване на регистрационен номер за автомобили с комбинация от цифри по желание, извън посочените по-горе случаи, се събира такса 50 лв. За право на ползване на регистрационен номер за автомобили с комбинация от шест букви и/или цифри по желание се събира такса 7000 лв.

В мотивите се казва, че според предложенията двете такси – 30 лв. и 50 лв., се обединяват в една такса, която се увеличава на 300 лв. Чрез предложеното увеличаване на размерите на двете такси се осигурява провеждането на политики в особено важна област на държавен и обществен интерес, каквато е общественият ред в страната, се казва мотивите. Това се налага, защото предлаганите услуги са специални, търсенето на табели с такива регистрационни номера е засилено, а същевременно възможният брой на този вид номера за регистрация на моторни превозни средства е много ограничен, което би довело до невъзможност за изпълнение на предоставяната услуга. Със завишаване на размера на тези две такси се цели ограничаване на търсенето, гласят аргументите.

Предвижда се отпадане на таксата от 2 лв., която се плаща при подаване на молба за промяна на местоотчета на водача или кандидат-водача. Промяната на местоотчета ще се извършва, като документите ще се изпращат служебно по електронен път.

Планира се отпадането на таксата за изготвяне на писмено становище по проекти за стандарти, свързани с организирането на движението по пътищата, която е 300 лв.

По-висока такса се предвижда за издаване на дубликат на свидетелство за регистрация на автомобил – 12 лв.

Всички промени в Тарифа 4 могат да бъдат видени в Портала за обществени консултации. Измененията ще бъдат на сайта за обществено обсъждане до 16 март.

Прегледа
151

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Предлагат такса от 1500 лв. за номер на кола с 4 еднакви цифри

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+