25 септември, 2018
08:44

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Рекламират Варна в над 20 международни изложения

септември 28th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
113
991-ratio-reklamirat-varna-v-nad-20-mezhdunarodni-izlozheniia

Варна е рекламирана в над 20 международни изложения от началото на годината – във Виена, Щутгарт, Истанбул, Мюнхен, Хамбург, Прага, Белград, Букурещ, Будапеща, Берлин, Москва, Киев, Санкт Петербург, Алмати, Дубай и др. За първи път морската столица е била представена като дестинация на изложенията в Брюксел, Москва-Intourmarket, Минск, Екатеринбург и Баку. Предстои участие в международния форум за конгресен туризъм “MCE South Europe 2017”, което ще бъде заявка за домакинство на града на следващото издание. ова стана ясно по време на среща на кмета Иван Портних с представители на туристическия бранш, организирана по повод Световния ден на туризма, в галерия „Графити“.

„Това е професионален празник за всички, които работят Варна да стане по-привлекателна, по-желано място за летен отдих и всички заедно да реализираме по-голямата ни амбиция – морската столица да се превърне в дестинация за 4 сезона“, обърна се към участниците в срещата кметът.

„На финала сме на един добър летен туристически сезон – статистиката от летището показва към момента 6% ръст на полетите и 12% ръст на пътниците. С голяма надежда гледаме напред – към новите дестинации, които свързват Варна с 10 нови точки в Европа. Уверен съм, че развитието на културно-историческото наследство, на събитийния календар, както и сериозните инвестиции в инфраструктурата, които правим, гарантират утвърждаването на града и региона като атрактивно място за туризъм“, допълни Иван Портних.

Сред гостите на събитието бяха зам.-министърът на туризма Милко Теофилов, посланиците на ЮАР – Ванеса Калверт, на Португалия – Луиш Фераш, и на Виетнам – Нгуен Тхи Хонг Оан. Проявата е част от програмата на Черноморския туристически форум, който се провежда днес с подкрепата на Община Варна.

През последните пет години /2012-2016 г./средният ръст на туристите у нас е 6 %, съобщи на пресконференция по повод Десетото издание на Черноморския туристически форум зам.-министърът на туризма Милко Теофилов. Той уточни, че данните са на Световния туристически барометър. По думите му средният ръст у нас е над средния както за ЕС, така и за света. Той допълни, че по среден ръст на туристите през последните пет години зад нас са страни като Турция, Италия и Франция.

Милко Теофанов изнесе данни, че на национално ниво в периода януари-юли т.г. страната ни е посетена от 4.092 милиона чуждестранни туристи. По думите му ръстът спрямо същия период на миналата година е 7.2 процента. Ръстът на приходите за периода пък е над 11 на сто, каза Теофилов. Зам.-кметът на община Варна Коста Базитов пък съобщи, че до средата на август приходите от туристическа такса в бюджета на общината са 3.6 милиона лева при заложени 4 милиона лева. Той прогнозира, че приходите от туристически данък ще надхвърлят заложената в бюджета.

Основната тема на двудневния Черноморски туристически форум – Варна 2017 е „Местната идентичност и глобалният туризъм“.

Прегледа
113

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Рекламират Варна в над 20 международни изложения

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+