12 декември, 2018
12:43

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

За нулева толерантност към системните нарушители по пътищата, настояват експерти

януари 11th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
16
HPIM0136.JPG

За нулева толерантност към системните нарушители на пътя настояват от учредения преди месец Институт за пътна безопасност. Представителите на организацията за Варна Анелия Танева и Юлиан Арнаудов изтъкнаха, че в българското законодателство не е дефинирано понятието „системен нарушител“.

Това позволявало водачи с над 20 нарушения в рамките на година да продължават да управляват автомобилите си.

Експертите предлагат да има стимули за по-висока събираемост на санкциите, като наложените глоби да се намаляват с 50 %, ако бъдат платени в срок от 10 дни. Друга мярка е да се издават електронни фишове за всички нарушения, установени с технически средства.

„Информациите за пътно-транспортни произшествия се изнасят в публичното пространство некоректно, като различните институции си прехвърлят една на друга отговорността. Най-потърпевши от това са водачите. Попаднеш в дупка, спукаш гума, дърво скрива знака и не го виждаш – идва КАТ и ти пише акт за несъобразена скорост. Най-слабото звено в едно ПТП е водачът и санкцията е към него”, коментира Арнаудов.

От новосъздадената организация настояват за среща с премиера Бойко Борисов и за спешно приемане на национална стратегия за единна държавна политика по безопасността на движението по пътищата.

Прегледа
16

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - За нулева толерантност към системните нарушители по пътищата, настояват експерти

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+