18 юни, 2019
10:40

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

800 малки бензиностанции пред фалит заради новите изисквания

март 6th, 2019 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
114
phpw54vq6_800x_

Опасност от криза на пазара с горивата. Според бизнеса е възможно много бензиностанции да не отворят на първи април. Според Петролната и газова асоциация, браншът не е готов да издава касови бележки по новите изисквания, които влизат в сила след 25 дни. Цената на устройствата са от 5 000 лв. до 8 000 лв. От НАП отказаха да отстъпят от поставения срок.

Собствениците на малка бензиностанция в Смолян, която работи от 23 години казват, че най-вероятно ще затворят, защото пари за нови фискални устройства нямат. „Цените просто са непосилни, от порядъка на 4-5 хил. лв. на обект. При два обекта – 10 хил. лв. При тези малки маржове, ние едвам си работим за заплатите”, коментира Милена Иванова, управител на бензиностанция, Смолян, съобщи bTV.

Сдружението на средните и малки бензиностанции прогнозира, че ще се стигне до фалити на близо 800 бензиностанции. „С тези нови изисквания това е целта, ние да изчезнем от пазара и да останат големите”, посочи Дойчин Лазаров, съпредседател на Сдружението на средни и малки бензиностанции в България.

Големите вериги, обединени в Петролната и газова асоциация, настояват за отсрочка от два месеца преди въвеждане на новите изисквания. „Ако трябва да направим една касова бележка, със всички разходи, тя сигурно ще бъде един метър дълга. Една стотинка за заплата, две стотинки за ток, осем стотинки за държавен резерв – т.е потребителят няма да получи нищо”, каза Светослав]Бенчев, Българска петролна и газова асоциация.

От приходната агенция обясниха, че изискването е в касовия бон да има размера на ДДС-то, акциза, както и доставната и продажната цена на горивото. „Целта на тази промяна е по повод големия дял недеклариран и неплатен данък в търговията с горива, тъй като приблизително половината цена от литър гориво е данъци – ДДС и акциз, се въвежда допълнително изискване, в което потребителите могат да видят ясно, колко е ДДС, колко е акциз”, посочи Росен Бъчваров, НАП.

Данъчните не планират отсрочка, а от Министерството на финансите припомнят, че за новите касови апарати се знае още от декември миналата годината.

Прегледа
114

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - 800 малки бензиностанции пред фалит заради новите изисквания

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+