20 юни, 2019
22:58

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Адекватна реакция на властите в Аспарухово! Уволниха дисциплинарно Йордан Николов! Прокуратурата започва разследване

октомври 3rd, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
164
Jordan-SHTerionov-Nikolov-1

Мястото на лъжливия служител с мутренски маниери изстина, а Прокуратурата започва разследване срещу него

Йордан Николов вече не е общински служител. Това съобщи в личен разговор кметът на район Аспарухово Калина Белмезова.

Припомняме, че бившият вече служител в район Аспарухово е подписал лъжлива декларация, нужна за встъпването му в длъжност. Разследване на СПЪТНИК установи, че макар и несъвместимо с длъжността му, Николов е едноличен собственик и управител на фирмата „Дийп Кънстракшън“ ЕООД от 2008 година до момента.

Виж всички документи ТУК

Още по-скандалното в този случай е, че Николов бе на длъжност Главен инспектор Контрол по строителството, а фирмата му се занимава именно със строителен надзор, проектантска дейност, инвестиционно проектиране. Проверка на СПЪТНИК установи, че той е завършил Строителство на сгради и съоръжения във ВСУ „Черноризец Храбър“. Колеги на Николов споделят, че дисциплинарно уволненият служител е целял да придобие проектантска правоспособност, след като направи четири години стаж по служебно правоотношение.

След уволнението на лъжливия служител, Прокуратурата се захваща с него. Правосъдните органи ще установят дали Николов е осъществил състава на член 313 от Наказателния кодекс, а именно: „Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация…, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева“.

Колеги на Николов споделиха, че след уволнението си бившият служител е крещял в коридорите на кметство Аспарухово и е сипел заплахи по отношение на редакцията на колегите от СПЪТНИК. Ситуация достойна за други колеги – тези от „Господари на ефира“.

Освен с неразумното си шофиране по Аспарухов мост, Николов стана известен и с 6-месечния си болничен, който приключи броени дни преди да бъде публикувано разследването на СПЪТНИК. През тези шест месеца бившият служител на район „Аспарухово“ е страдал последователно от четири различни заболявания. На 20.03.2017 година той получил бъбречна криза. Малко по-късно се разболял от друго, а през лятото изкълчил и колянна става.

Въпреки дългото си боледуване, приключило тъкмо преди да се наложи Николов да мине през ТЕЛК за пенсиониране, бившият служител за две години има приключили едва няколко преписки във връзка с изпълнение на задълженията му.

Повече от учудващо е, че на никой от контролните органи тези факти не са направили впечатление. Няма как да не си зададем някои въпроси. Какви задължителни годишни оценки за работата си е получавал Николов по време на службата си? Какви са резултатите му от конкурса за заемане на длъжността Главен експерт Контрол по строителството? Защо, въпреки че част от ръководството на района е знаело за фирмата на Николов, то е мълчало и не е предприемало действия за дисциплинарното му уволнение? Кой следи за истинността на подадените от служителите на район „Аспарухово“ декларации за несъвместимост? Ще има ли наказани контролни органи или всичко ще се потули от Голяма община под контрола на кмета на община Варна Иван Портних?

Важен въпрос е и дали кметицата на района Калина Белмезова ще подаде сигнал до Прокуратурата и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. По данни на СПЪТНИК, тя все още не го е направила. А това е особено опасно за нея, тъй като рискува от своя страна неволно да стане клиент на прокуратурата. Все пак, узнавайки за извършено престъпление, тя не уведомява органите на правосъдието и КПУКИ.

Информация от sputnik.bg

Прегледа
164

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Адекватна реакция на властите в Аспарухово! Уволниха дисциплинарно Йордан Николов! Прокуратурата започва разследване

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+