21 май, 2019
00:17

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Наднормено съдържание на нитрати в 2 местни чешми във Варненска област

май 7th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
167
uglytooth370a

Наднормено съдържание на нитрати е установено в 2 местни чешми във Варненска област, съобщават от Регионалната здравна инспекция(РЗИ).

Това са „Побити камъни“ в с. Слънчево и „Горен близнак“ в с. Близнаци. В първата чешма съдържанието на нитрати е 63,3 мг/л при норма 50 мг/л, във втората – 110 мг/литър. Химичният анализ е направен в периода 1 – 15 април т.г. Освен това в местната чешма „Горен близнак“ е установено и микробиологично замърсяване по показателя колиформи. Във връзка с превишената максимална стойност е издадено предписание до кмета на с. Близнаци за предприемане на мерки за уведомяване на населението и поставянето на предупредителна табела, че водата не е годна за пиене и приготвяне на храна.

Микробиологично замърсяване е отчетено също в централния водопровод на с. Засмяно. Микробното число при 22 градуса е 46 КОЕ/мл при норма – без колебания. Касае се за локално замърсяване на водопроводната система на селището, обясняват от РЗИ – Варна. Във връзка със значимите колебания на микробно число при 22 градуса в питейната вода на с. Засмяно е издадено предписание до ръководителя на ЕТР при „ВиК – Варна” за проучване на причините и за провеждане на учестен мониторинг.

При анализа на острата заразна заболеваемост не се установяват чревни заболявания, предавани по воден път, съобщават още от РЗИ – Варна.

Прегледа
167

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Наднормено съдържание на нитрати в 2 местни чешми във Варненска област

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+