21 май, 2019
00:12

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Напролет през 2019-а започва подготовката на „синята зона“ в широкия център на Варна

октомври 3rd, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1103
sinqzona

Напролет започва подготовката за въвеждането на „синята зона“ в широкия център на Варна, съобщи Varna24.bg.

„По втория етап на „синята зона“ скоро ще бъде възложено проектирането. След това ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за разчертаването на зоната в широк център. Това се очаква да се случи през пролетта на 2019 г. и то в случай, че няма обжалване на обществената поръчка“, каза за Varna24.bg управителят на ОП „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

По предварителни проучвания броят на паркоместата във втората фаза на синята зона ще е 4500.

Към момента приходи средно на ден от кратковременното паркиране в зоната са в размер на 6500 лв. Средно на ден се поставят около 50 скоби на нарушители в зоната.

Хората, които са пуснали смс, но не са получили потвърждение от системата, че е отчетен, трябва да са наясно, че на някои места може да няма добър обхват на мобилните им телефони и това означава, че реално те не са таксувани, което може да доведе до поставяне на скоба за автомобила им. Друга причина да е пуснат смс, а на автомобила да се постави скоба, е ако номерът е сгрешен, уточни Младен Иванов.

Стана ясно, че няма случаи на агресия и заплахи към служителите на „Паркинги и синя зона“ от страна на недоволни шофьори. Не е имало сериозни стълкновения, допълни още Иванов.

Според него все по-малко са нарушителите в „синята зона“ и вече с лекота се намират места за паркиране, което говори за това, че тя е постигнала целите си и е налице дисциплиниране на шофьорите.

Припомняме и точните параметри на „синята зона“ във Варна:

Синя зона „Център“ се ограничава от следните булеварди и улици: бул.“Мария Луиза“, бул.“Осми приморски полк“, бул.“Цар Освободител“, бул.“Приморски“ и ул.“Девня“. По граничните булеварди и улици, посочващи обхвата на зоната, действа режим на почасово платено паркиране „Синя зона“.

Подзона 1- включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Христо Ботев“, ул.“Преслав“, ул.“Цар Симеон I“, бул.“Приморски“ и ул.“Девня“.

Подзона 2 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Преслав“, ул.“Цар Симеон Г’, бул.“Приморски“, ул.“Княз Александър Батенберг“, ул.“Шипка“ и бул.“Мария Луиза“.

Подзона 3 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Шипка“, ул.“Княз Александър Батенберг“, бул.“Приморски“, бул.“Сливница“ и бул.“Мария Луиза“.

Подзона 4 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул .“Сливница“, бул.“ Приморски“, бул. „Цар Освободител“ и бул .“Ос ми приморски полк“.

Синя зона – „Широк център“ се ограничава от следните булеварди и улици: ул,“Кракра“, ул.“Беласица“, ул.“Д-р Пискюлиев“, бул.“Владислав Варненчик“,

ул.“Дрин“, ул.“Пирин“, ул,“Битоля“, ул. „Братя Бъкстон“, бул.“Чаталджа“, бул .“Ген. Колев“, бул .“Царевец“, бул.“Осми приморски полк“, ул.“Капитан Рончевски“, ул.“Васил Друмев“, бул.“Княз Борис I“, бул.“Цар Освободител“, бул.“Осми приморски полк“, бул.“Мария Луиза“ и бул.“Христо Ботев“.

По граничните булеварди и улици, посочващи обхвата на зоната, действа режим на почасово платено паркиране „Синя зона“.

Подзона 1 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Кракра“, ул.“Беласица“, ул.“Д-р Пискюлиев“ и бул.“Христо Ботев“.

Подзона 2 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Д-р Пискюлиев“, бул.“Владислав Варненчик“ и бул.“Христо Ботев“.

Подзона 3 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул. „Владислав Варненчик“, бул.“Мария Луиза“, бул.“Сливница“ и ул.“Дрин“.

Подзона 4 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Сливница“, бул.“Осми приморски полк“, бул.“Цар Освободител“ и ул.“Пирин“.

Подзона 5 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Цар Освободител“, 6ул.“Осми Приморски полк“, бул.“Царевец“, бул.“Ген.Колев“, бул.“Чаталджа“,ул.“Братя Бъкстън“ и ул.“Битоля“.

Подзона 6 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Осми приморски полк“,ул.“Капитан Рончевски“,ул.“Васил Друмев“, бул.“Княз Борис I“ и бул.“Цар Освободител“.

Прегледа
1103

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Напролет през 2019-а започва подготовката на „синята зона“ в широкия център на Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+