18 юни, 2019
10:39

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Сетиха се! В края на лятото започнаха да мият част от мръсното ларго във Варна

септември 5th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
128
77902.w470

След многобройни публикации на Moreto.net и други медии за отвратителната мръсотия по варненското ларго, започна поетапно миене на част от централната пешеходна зона. Търкането на паветата и плочите с вода и препарат тече от вчера, но с бавни темпове. Работа чистачите започнаха от Севастопол, а днес едва няколко работници се трудеха около скулптурата на делфините метри по-надолу. Това е единствената част от центъра, в която се чисти!

Мръсотията обаче е навсякъде. Огромни тъмни петна от храна и други нечистотии покриват плочника по цялото ларго чак до площад „Независимост“. От пръв поглед се вижда, че са наслоявани със седмици и месеци. Пропитите отпадъчни сокове са източник на изключително неприятна миризма, която съпътства жителите и гостите на града в разходката им. Допълнение към преживяването в централната част създава отблъскващата визия на кошчетата за боклук, около които се стичат още повече нечистотии, а самите съдове са покрити с мръсотия. За неприветливия облик на центъра това лято допринасят изпочупени пейки или места за сядане, които напълно са загубили лаковото си покритие, така че изглеждат като експлоатирани десетилетие без поддръжка. На места облицовъчни плочи от градинките са подпрени в очакване да бъдат залепени на мястото им.

Цялата тази среда някак не се вписва в историческото ядро на града, което претърпя активни ремонти, за да възвърне европейския си облик и да покаже красотата и богатствата, които има Варна. Мръсотията стои като мрачен и мизерен фон край впечатляващите архитектурни паметници, пред които екскурзоводи изнасят беседи на групи туристи.

Шадраванът на „Независимост“ също придобива все по-мизерен вид. Зеленясалите плочници стоят стоят непокътнати цяло лято. Водните струи на съоръжението така и не заработиха в синхрон и с пълен капацитет в моментите, когато шадраванът е пуснат. Често жителите и гостите на града виждат фонтана спрян, при което още повече лъсва мръсотията, която го е обзела. В покой водата носи радост единствено на птиците, които с удоволствие се къпят в нея.

Снимки: Moreto.net

Снимки: Moreto.net

Прегледа
128

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Сетиха се! В края на лятото започнаха да мият част от мръсното ларго във Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+