19 юни, 2019
04:30

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Сключиха договор за ремонта НЧ „Васил Левски“ в Аспарухово

декември 21st, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
119
691cd2e81b8803d178581469b451cc73

Договорът за ремонта на опасната сграда на НЧ „Васил Левски“ в „Аспарухово“ вече е сключен. Контрактът е подписан с изпълнителя „БГ Ленд Ко“ ООД в средата на ноември, става ясно от публикуваните преди дни документи на сайта на школото.

Срокът на договора е до 12 месеца. Строително-монтажните работи трябва да бъдат изпълнени до 5 месеца от разкриването на строителната площадка.

В контракта се посочва, че срокът му може да бъде удължен само при форсмажорни обстоятелства, които страните при полагане на дължимата грижа не са могли или не са били длъжни да предвидят или предотвратят.

Общата сума за изпълнение на договора е 1 млн. 27 хил. лева без ДДС.

Процедурата за ремонт на училището стартира повече от половин година, след като стана ясно, че сградата на НУ „Васил Левски“ е опасна и в нея не може да се провежда учебен процес.

За привеждането на сградата в състояние, осигуряващо здравословна и сигурна среда за обитаване на децата и преподавателите, са предвидени 950 хил. лева без ДДС. Според плановете същинските строително-монтажни работи трябва да бъдат извършени в рамките на 5 месеца след разкриването на строителната площадка. Такава се очаква да бъде обособена, след като бъде избран и изпълнител на надзора.

В началото на годината Общината отнесе случая с опасната постройка до прокуратурата. Това се случи, след като се оказа, че вдигнатото преди повече от пет години с общински средства школо има сериозни проблеми и течове. Нередностите бяха установени след извършено конструктивно обследване на сградата и актуализация на техническия паспорт.

Новата сграда бе вдигната с около 5 млн. лева на мястото на порутена постройка с външна тоалетна. В експлоатация е от 2011 година. Изпълнител на строителството е пловдивската фирма „Стоянстрой“ ЕООД. Тогава строителят увери, че за вдигането на постройката са използвани материали от най-висок клас.

Ситуацията с проблемната сграда и извеждането на учениците от нея стана причина за активни протести. Родители на децата настояха виновните да понесат отговорност, както и да бъдат взети мерки за привеждане на сградата в необходимия вид, така че да осигури необходимата сигурност за ученици и учители.

Прегледа
119

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Сключиха договор за ремонта НЧ „Васил Левски“ в Аспарухово

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+