20 юни, 2019
22:57

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Уникум! Община Варна: Куклен театър за децата в градините – само два пъти в годината, не повече!

януари 25th, 2019 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 1
Прегледа
1173
50778318_10218703366561152_7010085929352167424_n_ 800x 600

Във Варна куклен театър за децата в детските градини може да има само два пъти в годината, не повече. При това, само по празници, и то поводите трябва да са подбрани по усмотрение на директорите. Това разпореждане ядоса и разочарова стотици варненски родители, алармира petel.bg

Ограничението е въведено със заповед на директора на просветната дирекция в общината Лилия Христова. Тя с дата 6 декември, Никулден, датата, на която във Варна по традиция се палят светлините на градската коледна елха и започва програмата за празниците.

Причината да се ограничат куклените представления, посочени в заповедта на Христова са, че родители се оплакали, че постоянно им искат допълнително пари за провеждането им.

Представленията в някои случаи били над 10, което явно според директорката си е чисто разточителство. Затова тя предприема твърда реформа – не повече от две представления на година. Ако този лимит се надвиши – административни наказания за виновните.

Не е ясно колко човека са се оплакали от „прекаления“ брой куклени представления в детските градини. Близо 800 обаче са хората, които са подписали петиция в интернет против ограничението.

„Във времето, в което младото поколение е толкова деградирало, лишено от ценности, морал и култура, и заради липсата на мозък у няколко майки, се лишават толкова много деца от тази магия … В забързаното ни ежедневие малко от нас успяват да водят събота и неделя децата си на театър и вместо да се радваме, че театърът отива при децата ни, ние го гоним… Уважавам мнението и на тези майки, но желая и моето(надявам се и вашето) да бъде уважено, като се върнат представленията отново в детските градини. Да се сформират сборни групи, в рамките на този един час за децата, чиито майки не желаят те да бъдат „облъчени” културно… Варненският куклен театър е световно признат, но както винаги държавата е мащеха за “децата си”…“, това пише авторът на петицията Вяра Пенчева.

50778318_10218703366561152_7010085929352167424_n_ 800x 600

Прегледа
1173

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Уникум! Община Варна: Куклен театър за децата в градините – само два пъти в годината, не повече!

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+