19 юни, 2019
04:47

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Започва Световният математически шампионат във Варна

ноември 21st, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
19
Qv2rcaofaHnmGv4ErKeJ

IX Световен математически отборен шампионат започва във Варна. Събитието, което се провежда за първи път в Европа, се организира от Съюза на математиците в България, Община Варна и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. Това е едно от най-престижните отборни състезания по математика в света. В него участие ще вземат 390 ученици от Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия, сред които и 18 ученици от варненската Математическа гимназия – в трите възрастови групи.

Програмата предвижда в 13,30 ч. утре участниците да заемат местата си в зала в Двореца на културата и спорта, а надпреварата ще продължи точно три часа. Церемонията по награждаване на победителите и закриването на форума ще бъде в неделя, в 19,30 ч. в ДКС. Провеждането на Световния математически шампионат във Варна е поредно признание за морската столица като притегателен център за образователни, научни и културни събития с висок международен престиж, както и за нивото на подготовка на варненските ученици. Преди дни екипът на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК) избра Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ за Дигитално училище на 2018 г. Призът отразява високото общо ниво на владеене на дигиталните компетентности на учениците и отличните постижения на най-изявените сред тях на национални и международни състезания и изяви през учебната 2017-2018 година.

Прегледа
19

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Започва Световният математически шампионат във Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+